adhd - overzicht van adhd sites, verenigingen en informatie over adhd 

 

 

 

 

Zebra verkeerstheorie cd-roms - toets uw kennis met deze oefen cd-rom
Rijexamen doen?

 

adhd - Vindplaats.com


Onderwerp - ADHD

Aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD)
ADHD is een afkorting die staat voor Attention Deficit/Hyperactivity Disorder, hetgeen in het Nederlands vertaald is met Aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit. Vroeger werd dit Minimal Brain Dysfunction of Damage (MBD) genoemd omdat men dacht dat een kleine hersenbeschadiging de oorzaak was. ADHD is een ernstige en duurzame stoornis van de psychische ontwikkeling als gevolg van een hoge mate van ongeconcentreerd, rusteloos en impulsief gedrag. De stoornis manifesteert zich vanaf de vroege jeugd: per definitie voor het zevende jaar, bijna altijd voor het vijfde en in veel gevallen reeds voor het tweede jaar.

ADHD bij volwassenen
Rondrennen, de aandacht ergens niet bij kunnen houden, niet luisteren: het hoort bij kinderen. Ook volwassenen kunnen zich soms moeilijk concentreren, maken slordigheidsfouten of zitten onrustig te schuiven tijdens een vergadering. Bij sommige kinderen en volwassenen overheerst het gebrek aan concentratie en rust. Ze hebben moeite het dagelijks leven te organiseren en te plannen. Dit levert de nodige problemen op. Er kan sprake zijn van een aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit, vaak afgekort tot ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder).

ADHD bij volwassenen
Doel van deze website is het informeren van cliŽnten en hulpverleners over diagnostiek en behandeling van Aandachtstekortstoornis met Hyperactiviteit (ADHD) op volwassen leeftijd.

ADHD
Webgroep voor en door mensen met ADHD. Ik ben Corina (ikkes), getrouwd en moeder van drie kinderen. Namelijk Brigitte (16-10-84) (ADD en het syndroom van asperge), Henk (4-8-86) (ADHD en pdd-nos) en Anne (21-8-88) (ADHD en pdd-nos). En vermoedelijk ook hoogbegaafd. Ook mijn man heeft ADHD. Zoals het er nu naar uitziet hebben de kinderen ook een aan autisme verwante stoornis.

ADHD-kinderen soms gebaat bij andere voeding
Volgens enkele recente onderzoeken is het verband tussen ADHD en voeding belangrijker dan tot dusver gedacht werd. ADHD is een gedragsstoornis met als kenmerken concentratiestoornissen en/of hyperactiviteit. Ouders dachten vaak al in die richting, maar de huidige stand van zaken in psychiatrisch onderzoek wijst voeding niet als oorzaak aan. In Washington maakte dr. Joseph Bellanti, werkzaam bij de afdeling Immunologie van het Georgetown Medisch Centrum, onlangs de resultaten bekend van een kleine studie naar het vefband tussen voedselallergie en ADHD. Hij vond dat kinderen met ADHD zeven keer vaker last hebben van voedselallergieŽn dan andere kinderen.

Ik Wil Het Startpagina ADHD
Startpagina met veel links op ADHD gebied

klup.nl, De menselijke database
ADHD portaal met links, beschrijvingen, artikelen, enquetes, nieuws dat wekelijks wordt ge-update en waarvan de kwaliteit continue wordt gecontroleerd.

2Link.be - adhd
Alle informatie over ADD en ADHD, zelfhulpgroepen in Nederland en BelgiŽ

ADHD - Aandachtsstoornis met hyperactiviteit
De laatste jaren wordt steeds meer gesproken over ADHD, Attention Deficit/Hyperactivity Disorder of in het Nederlands: aandachtsstoornis met hyperactiviteit. Vroeger sprak men ook over 'hyperkinetische kinderen', maar deze terminologie is intussen verlaten. ADHD wordt in het Nederlands ook wel eens 'vertaald' als "Alle Dagen Heel Druk". Maar deze benaming klopt niet helemaal omdat niet iedereen met ADHD hyperactief of druk is.

ADHD - NLD . Aangeboren, cultuur ?
U zoekt antwoorden en/of oplossingen, of u wilt meer weten over ADHD en/of NLD, surf dan hier maar eens naar binnen.

ADHD @ Omgaan met ziekte of handicap
Letterlijk vertaald Aandacht Tekort Stoornis (eventueel met hyperaktiviteit), is een syndroom dat meestal gekenmerkt wordt door serieuze en blijvende problemen zoals slechte concentratie, slechte beheersing van impulsen, hyperaktiviteit.

Adhdextra
Hoofddoelstelling van adhdXtra is het bewerkstelligen van gratis interactief lotgenotencontact tussen betrokkenen bij ADHD en aanverwante stoornissen. Het scala aan lotgenoten beslaat aldus volwassenen en kinderen met ADHD, PDD-NOS, etc, ouders van kinderen met deze handicap(s), direct betrokkenen zoals familieleden en broertjes en zusjes. Verder worden betrokkenen vanuit de zorg- en onderwijssector uitgenodigd deel te nemen aan het lotgenotencontact. Tevens probeert adhdXtra ieder jaar een bijeenkomst te organiseren voor haar leden.

Adhd en de impact op ons gezin
Ik ben Petra, 34 jaar en een alleenstaande moeder van 3 zoons, Ricardo van 16, Ronald van 14 en Sonny van 11 jaar. Ricardo heeft ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) daar zijn wij in 1998 achter gekomen. Ook Sonny heeft ADHD daar zijn we in 2001 achter gekomen en sinds december 2002 weet ik ook dat hij MND (Minor Neurological Dysfunction) dyslexie heeft.

ADHD hebben wij !!!
Iedereen praat over de ouders van een ADHD kind..... Maar ho even.... er zijn ook mensen die zelf ADHD hebben, en voor die is het toch ook even moeilijk.Dus hier om als ADHD er je ei kwijt te kunnen, vragen te stellen of andwoorden te zoeken. Deze communitie is er voor en door mensen met ADHD. Want ADHD of andere "psychische" ziekten (zoals Autisme, Borderline, Dyslextie en veel meer) kan onverwachts nog wel wat problemen opleveren bij mensen.

ADHD Verzamelgids
Hier vindt u alle links over ADHD

ADHD+ : Meer dan alleen ADHD
Grootste ADHD-Lotgenotensite van Nederland & BelgiŽ, door middel van een chatroom, en drukbezocht en beschreven forum, en er wordt jaarlijks minimaal 1 Meeting georganiseerd. ADHD-PLUS.NL is een Nederlandstalige website met informatie over ADHD en aanverwante stoornissen (vandaar de PLUS). Aan de website zijn twee lotgenotencontact mogelijkheden verbonden. De eerste is een voor iedereen vrij toegankelijke chatroom, waar dagelijks ADHD-ers/sters elkaar ontmoeten en via chatten vragen van elkaar beantwoorden terwijl soms het contact als zodanig op ADHD niveau voor veel ADHD-ers/sters een kick is. De tweede mogelijkheid is deelname aan een forum. Het forum vraagt wel aanmelding doch is verder gratis (op de eigen internetkosten na). Het forum is eind november 2002 van start gegaan en kent inmiddels (17-10-2003) al 1000 deelnemers uit Nederland, BelgiŽ en enkele andere landen.

ADHD, Joan Cele - School voor kinderen met ADHD
Kinderen met ADHD kenmerken zich door een toestand van 'chaos': ze kunnen hun leven - en dus hun leervaardigheden - niet optimaal organiseren. Joan Cele wil daaraan tegemoetkomen door een gestructureerde leeromgeving te bieden waarin de leerervaringen optimaal worden georganiseerd. Dat betekent gerichte remedial teaching, maar ook reguliere studiebegeleiding.

Adhd.boogolinks.nl - de startpagina voor adhd
hier vind je alle links naar ADHD gerelateerde onderwerpen

Adhd.klup.nl, De menselijke database
Een Startpagina voor ADHD, boordevol ADHD-links en tevens ook voor aanverwante stoornissen!

Adhd.start
De belangrijkste ADHD-links vind je bij ADHD.

Adhd.start.be - alle links over adhd, aandachtsstoornissen
Grootste belgische startpagina. alle links over adhd, aandachtsstoornissen etc

Adhd.startkabel.nl
De beste linkverzameling over adhd. Wij hebben gevonden wat u zoekt!

Adhd.wereld.nl
Webgroep voor en door mensen met ADHD.

ADHD?
Mij is gevraagd een stukje vanuit mijn eigen ervaringen te schrijven, over hoogbegaafdheid en ADHD. Dat is geen gemakkelijke opgave, om een aantal redenen. Om te beginnen heeft mijn zoon uiteindelijk volgens de kinderpsychiater gťťn ADHD. Ten tweede ben ik begonnen te twijfelen aan het bestaan van ADHD bij een groot deel van de ADHD gediagnostiseerden. En er zijn mensen, en zelfs vrienden die mij dit kwalijk nemen. Een ADHD diagnose heeft namelijk veel positieve gevolgen. En ontstaat een duidelijk etiket, waaraan veel afwijkend gedrag kan worden opgehangen; de verzekering vergoedt de behandeling, en men vindt veel steun en begrip bij de hulpverleners en onderzoekers. Ritalin vergroot je concentratievermogen, waardoor je goed kan leren en het houdt je slank.

ADHDertje-Forum
Forum van de website ADHD ELVO, via dit forum willen we meer inzicht en openheid geven aan ADHD en aanverwante stoornissen

Anders Survival Kit
Anders Survival Kit - Over autisme, ADHD en meer. Ik ben Inca, 22 jaar, met een officiŽle diagnose AS (Asperger Syndroom) en een semi-officiŽle diagnose ADhD (met een beetje h - hyperactiviteit). Ik probeer op deze pagina's de informatie te plaatsen die ik zocht maar moeilijk heb kunnen vinden.

Balans | landelijke vereniging voor leer-, ontwikkelings- en ...
Balans is een vereniging voor ouders van kinderen met leer-, ontwikkelings- en gedragsstoornissen, zoals ADHD, dyslexie, PDD-NOS, NLD, dyscalculie, dyspraxie en MCDD. De kennis en ervaring is ontstaan door een samenspel van ervaringen van ouders ťn de expertise van de vele deskundigen die Balans ondersteunen. Balans is in zestien jaar uitgegroeid tot een vereniging met ruim 23.000 leden, met een wijdvertakte organisatiestructuur waarin talloze vrijwilligers actief zijn. Vanuit het professioneel landelijk bureau vindt beleidsontwikkeling en coŲrdinatie plaats van de drie pijlers waarop de activiteiten van Balans rusten: informatie verspreiden, belangenbehartiging en lotgenotencontact.

ADHD-kinderen en zwemmen?
ADHD-kinderen en zwemmen? - Zwem Informatie- en Documentatiecentrum

Adhd-land
Adhd-land wordt het centrale informatiepunt voor iedereen die iets wil weten over ADHD. Deze webplek is nog in opbouw, dus u zult nog niet alles vinden wat u zoekt. Maar wij werken er aan en graag ook met uw hulp. Adhd-land: voor ouders, volwassenen, kinderen, hulpverleners, docenten, studenten, wetenschappers en alle andere geÔnteresseerden. ADHD staat voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder, oftewel Aandachts-Tekort-Stoornis met Hyperactiviteit. Makkelijker te onthouden is misschien Alle Dagen Heel Druk. Maar... deze benaming klopt niet altijd. Niet iedereen met ADHD is hyperactief of druk! Deze webplek is een initiatief van de ADHD stichting. Dit is een nog jonge, onafhankelijke stichting. De ADHD stichting is gťťn patiŽnten-, ouder- of lotgenotenorganisatie.

Begrip voor ADHD
ADHD lijkt een modeverschijnsel te zijn, niets is minder waar! Het aantal gevallen lijkt schrikbarend te zijn toegenomen. Dit wordt geweten aan het 'modeverschijnsel'. Natuurlijk is het zo, dat als de aandacht vanuit de diverse media volop wordt gevestigd op het probleem ADHD, dat je hand over hand steeds meer gevallen zult waarnemen. Een enkeling hiertussen zal vanuit een hypochondrische drang ook 'iets' willen hebben (meestal de ouders van een kind). Vanuit onderzoeken en wetenschappelijke literatuur blijkt dat de mogelijke oorzaken van ADHD (want daar weten we nog steeds het fijne niet van) veelzijdig kunnen zijn en juist hierover komt steeds meer informatie vrij.

Broertjes en zusjes zonder ADHD hebben ůůk cognitieve problemen
Niet alleen ADHD-kinderen hebben cognitieve problemen, maar ook hun broertjes en zusjes zůnder die de stoornis. De problemen van ADHD- kinderen (het richten van de aandacht, controle over de impulsen, de fijne motoriek en het vermogen om problemen op te lossen) weerspiegelen een onderliggende, familiaire kwetsbaarheid voor ADHD. Dit concludeert neuropsycholoog Dorine Slaats-Willemse van het UMC Utrecht in haar promotieonderzoek, waarop zij onlangs promoveerde.

Centrum Zit Stil
Het Centrum Zit Stil is een kennis-en expertisecentrum ADHD en legt zich reeds 20 jaar toe op de ontwikkeling van kennis en overdracht van informatie met betrekking tot een specifieke doelgroep, met name personen met ADHD. Het werd in 1981 opgericht door ouders en haar werkgebied bestrijkt heel Vlaanderen.

Gezondheidsraad: ADHD
De duurzame, in uiteenlopende situaties optredende en reeds op jonge leeftijd aanwezige combinatie van hyperactief en overmatig rusteloos, impulsief en ongeconcentreerd gedrag komt meer voor dan het toeval wil, heeft een duidelijke erfelijke component en kan aanleiding zijn tot grote last en belemmeringen voor kind en gezin. Kinderen met deze aanleg stellen veel hogere eisen aan de opvoedingskwaliteiten en de inzet van de ouders en aan de verdraagzaamheid van de sociale omgeving dan gemiddeld. Als zich een negatieve spiraal ontwikkelt in de interactie tussen kind en omgeving, bedreigt dit de ontwikkeling van het kind en het psychosociale evenwicht in het gezin en verslechtert de sociale prognose van het kind voor de langere termijn. We spreken dan van attention deficit hyperactivity disorder of ADHD. ADHD gaat vaak samen met andere vormen van psychopathologie en verhoogt de kans op verslaving, ongelukken, delicten en criminaliteit.

Heel-Al
pagina van Heel-Al, Voor het oplossen van juist die hardnekkige problemen waar je niet vanaf kunt komen, wat je ook probeert. Er komen steeds meer klachten over kinderen die zich op school en/of thuis niet kunnen concentreren, heel druk en beweeglijk zijn. De oorzaak kan zijn dat ze moeite hebben met te veel of te weinig zintuiglijke prikkels. Doch ook wel buitenzintuiglijke prikkels ervaren. Deze hyperactiviteit wordt vaak geŽtiketteerd als Attention Deficit Hyperactivity Disorder (A.D.H.D.) De verschijnselen zijn voor een groot deel hetzelfde, doch de oorzaak bij het Nieuwetijdskind is anders. De oorzaak ligt in dit geval niet in een aangeboren hersenfunctiestoornis zoals bij het ADHD-kind. Bij Nieuwetijds-kinderen is het vooral de overgevoeligheid en/of niet goed geaard zijn.

Hersenstorm
Ook zo... intens hartstochtelijk, chaotisch, origineel, creatief, scherpzinnig, gevoelig, avontuurlijk, impulsief en energiek? Dan ben je wellicht ook ADHD. En onbegrepen! Alles over deze en aanverwante hersenstormen vind je hier!

Hester Tielrooy: praktijk voor vitaliteit en bewustwording
Praktijk voor vitaliteit en bewustwording: behandeling van allergie slapeloosheid burnout ADHD paniek hoogbegaafd angst en dyslexie.

OnderzoeksCentrum voor Hyperactiviteit en ADHD
Het Centrum voor Diagnostiek - ADHD en Voeding voert regulier wetenschappelijk onderzoek uit naar de relatie tussen voeding en gedrag. Na dieetinterventie vertoont 60% van de ADHD-kinderen normaal gedrag.

Open Directory - World: Nederlands: Gezondheid: Kinderen ...
Open Directory - World: Nederlands: Gezondheid: Kinderen: Aandoeningen en Ziekten: Leer- en Gedragsstoornissen

Inhoud netwerk ADHD bij volwassenen
Het 'Netwerk ADHD bij volwassenen' werd in 1998 opgericht door Sandra Kooij, toen psychiater in GGZ Delfland (voorheen PC Joris) te Delft en Arga Paternotte, eindredacteur van 'Balans Belang', het blad van patiŽntenvereniging Balans. Doel van het Netwerk is psychiaters en psychologen te interesseren voor diagnostiek en behandeling van ADHD op volwassen leeftijd en om adressen van deze behandelaars ter beschikking te stellen aan patiŽnten en verwijzers.

Kinderinfo - Dokter - Aandoeningen - ADHD
Alles wat je altijd al wilde weten over je dreumes, peuter en kleuter: Kinderinfo.nl. Completer dan een boek, actueler dan een tijdschrift.

Netherlands ADD/ADHD Support Groups

Nieuwetijdskinderen
Nieuwetijdskinderen zijn overgevoelige kinderen. Zij voelen emoties en verdriet van anderen heel sterk. Vaak hebben deze kinderen een vorm van paranormale begaafdheid. Ook ADHD kinderen, met de vormen ADD en PDD-NOS,en Autistische kinderen vallen onder de Nieuwetijdskinderen, dit omdat hun problematiek in de meeste gevallen dezelfde achtergrond heeft: overgevoeligheid. Overgevoeligheid kan zich op vele manieren uiten, zoals emotioneel of in de vorm van allergie of voedselintolerantie. Veelal leven nieuwetijdskinderen te veel in hun hoofd en staan te weinig met beide beentjes op de grond.

OVAK Wat is ADHD?
Vereniging voor Ouders van een ADHD kind

PatiŽntenvereniging Impuls voor volwassenen met ad(h)d en/of pdd ...
De VSOP (Vereniging Samenwerkende Ouder- en PatiŽntenorganisaties) is een koepel van organisaties op het gebied van erfelijke en/of aangeboren ziekten en aandoeingen.

Pelsser.nl - Centrum voor Diagnostiek - ADHD en Voeding
Het Centrum voor Diagnostiek - ADHD en Voeding voert regulier wetenschappelijk onderzoek uit naar de relatie tussen voeding en gedrag. Na dieetinterventie vertoont 60% van de ADHD-kinderen normaal gedrag.

Website Jan KollŲffel - Meppel over "zijn" ADHD

 

Vindplaats

A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O |
P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z
Google
Web www.vindplaats.com

Home | Uw link toevoegen | Adverteren | Webhosting | Traffic | Email

 

Terug naar het hoofdmenu

 


Nedstat Basic - Free web site statistics

(C) UGA MEDIA PUBLISHING