aids - overzicht van aids sites, verenigingen en informatie over aids 

 

 

 

 

Zebra verkeerstheorie cd-roms - toets uw kennis met deze oefen cd-rom
Rijexamen doen?

 

aids - Vindplaats.com

 

Aids Fonds
Het Aids Fonds mobiliseert de samenleving voor de nationale ťn internationale strijd tegen hiv/aids. Het bevordert de ondersteuning van mensen met hiv/aids op medisch, psychosociaal, en maatschappelijk terrein en door directe financiŽle hulpverlening. Het stimuleert preventieactiviteiten om nieuwe hiv-infecties te voorkomen. Deze missie is gericht op concrete doelen, met het oog op 'vandaag, morgen en overmorgen'; zowel in Nederland, Europa als in ontwikkelingslanden. Het Aids Fonds is in 1985 opgericht om een actieve bijdrage te leveren aan de strijd tegen aids en aan de ondersteuning van mensen met hiv/aids. Het Aids Fonds is de afgelopen 15 jaar uitgegroeid tot een gedreven, professionele en toegankelijke organisatie. Er werken ongeveer 40 medewerkers bij het Aids Fonds, waarvan de meesten part-time. Daarnaast zijn er talloze vrijwilligers die het Aids Fonds helpen met eigen initiatieven of helpen bij collectes, evenementen of met hand- en spandiensten op het bureau.

Stop aids now
De wereld koerst af op een ongekend menselijk drama. Vergeleken met natuurrampen - die vaak veel publieke belangstelling ťn donorgelden krijgen - is aids een stille ramp. Maar wel een ramp die veel meer slachtoffers maakt en individuen, gemeenschappen, landen en continenten treft. Dit kan tot maar ťťn conclusie leiden: we moeten meer doen en we moeten het beter doen! Daarom hebben het Aids Fonds en de ontwikkelingsorganisaties Hivos, ICCO, Memisa en Novib de handen ineengeslagen en STOP AIDS NOW! opgericht. Door de krachten te bundelen willen we onze bijdrage aan de mondiale strijd tegen aids verbeteren en vergroten.

Het klokhuis - Aids
Aids is een ziekte van je afweersysteem en die ziekte wordt veroorzaakt door het HIV-virus. Dat HIV is een virus, net als bijvoorbeeld de griep. Alleen is het HIV-virus een heel sterk en slim virus. Het beschadigt je afweersysteem waardoor je je niet meer kunt beschermen tegen ziektes.

HIV vereniging Nederland
Dit is een website van de Hiv Vereniging Nederland. Het hoofddoel van deze website is informatievoorziening voor mensen met hiv en betrokkenen in Nederland. Daarnaast wil de website mensen met hiv met elkaar in contact brengen via een forum en een chatroom.

Namen Project Nederland
In het magazijn van het Namen Project Nederland (=NPN) liggen meters stof, opgevouwen en opgestapeld. Namen, data, beelden, woorden; de samengestikte lappen zijn levendig versierd. Gemaakt door vrienden en familieleden dragen alle doeken apart de naam van iemand die aan de gevolgen van aids is overleden. Het zijn vlaggen ter herinnering. Een quilt bestaat uit acht vlaggen, acht getuigenissen van liefde en verbondenheid met hen die er niet meer zijn.

Marieke Beverlanderhuis
Als je hiv of aids hebt, kun je te maken krijgen met situaties waarmee je niet goed raad weet. Ook moet je soms moeilijke beslissingen nemen. Misschien herken je een van de volgende situaties en de vragen die zo'n situatie kan oproepen.

* Je hebt net gehoord dat je hiv hebt. Wat nu ?
* Bij de uitslag van de hiv-test ben je meteen doorverwezen naar het ziekenhuis. Maar je voelt je helemaal niet ziek. Moet je nu toch naar het ziekenhuis gaan ?
* De arts vindt het belangrijk dat je met medicijnen begint. Wil je dit wel ?
Wat is de invloed van medicijnen op je dagelijkse leven ?
* Je hebt een baan. Kun je met je baas bespreken dat je wel eens moe bent ?
* Je hebt altijd kinderen willen krijgen. Kan dat nog nu je hiv hebt ?
* Je wilt met iemand naar bed. Vertel je dat je hiv hebt ?
* Je hebt een partner die niet weet dat je hiv hebt. Ben je verplicht het te vertellen ?
* Verder leven, hoe doe je dat ?
* Je hebt hiv een plaats in je leven gegeven, maar nu brengen nieuwe perspectieven je weer uit je evenwicht. Hoe ga je daarmee om ?

Zit je met een van deze of andere vragen, dan kun je natuurlijk altijd een beroep doen op professionele hulpverlening. Ook kun je bij het Marieke Bevelanderhuis een gesprek aanvragen met iemand die hiv of aids heeft.

Sidavida Nederland
Steungroep voor Spaans en Portugees sprekende mensen met hiv en aids in Nederland en hun familie en vrienden

All against aids
All Against Aids biedt een overzicht van organisaties, projecten en netwerken op het gebied van aids-preventie, -zorg en -ondersteuning aan allochtonen in Nederland. Deze informatie is bedoeld voor onder andere hulpverleners, gezondheidsvoorlichters,   zorgverleners en allochtone zelforganisaties die aids-voorlichting geven aan anderstaligen of die zorg of ondersteuning bieden aan allochtonen met hiv/aids.

Schorer buddyzorg
Schorer Buddyzorg is in 1984 gestart als een vrijwilligersproject voor hulp aan homomannen met aids of hiv. Een aantal jaren geleden hebben we ons werkterrein verbreed. We merkten dat niet alleen homo's met hiv, maar ook homoseksuele mannen en lesbische vrouwen met een chronische ziekte en homo-ouderen in een sociaal isolement behoefte hebben aan extra steun.

Stichting Duc d'Alf
Het doel van de Stichting: Het bieden van ťťn of meerdere vaar of andere tochten casu qua vakanties ten einde een omgeving te creŽren waar het geestelijke afweersysteem wordt bevorderd door ontspanning als pauze in een maalstroom van angst, onzekerheid en isolement, ten behoeve van mensen die het HIV-virus dragen (sero positieven en mensen met AIDS) en hen die in de naaste omgeving van die groep staan, waarbij dezen door ontmoeting elkaar steunen, van elkaar leren, warmte, begrip en medeleven uitwisselen.

Natec
Het Nationaal Aids Therapie Evaluatie Centrum (NATEC) is in november 1990 met een door de Nederlandse overheid aan het Academisch Medisch Centrum (AMC) toegekende subsidie opgericht, met als taak de landelijke coŲrdinatie en evaluatie van patiŽntgebonden geneesmiddelenonderzoek (klinische trials) op het gebied van HIV en aids. Deze klinische trials worden gecoŲrdineerd in door het Ministerie van VWS aangewezen centrumziekenhuizen voor HIV- en aidszorg plus een groot aantal andere ziekenhuizen waar patiŽnten met een HIV-infectie en aids worden behandeld. Het werk van NATEC wordt iedere drie jaar door het Ministerie van VWS geŽvalueerd.

Nederlandse Vereniging van Aids Behandelaren
Doel van de Vereniging: bevorderen van kennis ten aanzien van HIV en AIDS.

HIV en Aids in Nederland (RIVM)
Per 1 augustus 2003 zijn er in totaal 8.496 personen met HIV in Nederland geregistreerd (78% mannen en 22% vrouwen). De homo- en biseksuele mannen met HIV vormen de grootste groep in de HIV-registratie (51%), gevolgd door heteroseksueel geinfecteerden (27%). In de tijd is er een duidelijke toename te zien van deze laatste groep, van 3% in 1985 tot 38% in 2002. Het aandeel van personen uit HIV-endemische gebieden, met name uit sub-Sahara Afrika, neemt eveneens in de tijd toe, vooral bij de vrouwen.

Sensoa
Vlaams service- en expertisecentrum voor seksuele gezondheid en hiv.

Take care - living positive
Dit jaar wordt voor de vierde keer de actieweek Take Care - Living PositHiv georganiseerd. In de week voorafgaand aan 1 december - Wereldaidsdag worden in het hele land activiteiten georganiseerd om mensen bewuster te maken van de blijvende aanwezigheid van hiv in de homogemeenschap. Door activiteiten, gesprekken en discussies willen we meer begrip stimuleren en de manier van omgaan met elkaar beÔnvloeden. Take Care - Living PositHiv vindt dit jaar plaats van vrijdag 26 november tot en met woensdag 1 december (Wereld Aids Dag). 

Werkgroep Verpleegkundig Aids Consulenten
De ontwikkelingen op het gebied van hiv en aids staan niet stil. Dit leidt tot vernieuwingen in de zorg die blijven vragen om zorgverlening op kwalitatief hoog niveau. Om deze verantwoorde zorg te kunnen bieden, zijn verpleegkundige aanpassingen in de zorg voor hiv-geÔnfecteerde mensen constant noodzakelijk. Verpleegkundig aidsconsulenten hebben hierin een cruciale rol.  Het Ministerie van VROM heeft in 2002 twintig ziekenhuizen aangewezen als centrumziekenhuis die zich hebben gespecialiseerd in de zorg voor mensen met een hiv-infectie. Daarnaast zijn er nog vier gespecialiseerde behandelcentra voor kinderen met een hiv-infectie benoemd. Binnen deze ziekenhuizen zijn gespecialiseerde verpleegkundigen werkzaam als aidsconsulent. Deze consulenten hebben zich verenigd in de wvac, de werkgroep verpleegkundig aidsconsulenten. Deze werkgroep bundelt haar kennis ten aanzien van de complexe verpleegkundige zorg voor mensen met hiv en aids en maakt beleid ten aanzien van verpleegkundige vraagstukken en instanties, o.a. het AIDS-fonds en de NVAB (Nederlandse Vereniging Aids Behandelaren). Een specifieke taak van de wvac is advies geven aan verpleegkundigen en verzorgenden, werkzaam in de intra- en extramurale gezondheidszorg, die in hun werk met deze patiŽntengroep te maken krijgt.

 

Vindplaats

A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O |
P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z
Google
Web www.vindplaats.com

Home | Uw link toevoegen | Adverteren | Webhosting | Traffic | Email

 

Terug naar het hoofdmenu

 


Nedstat Basic - Free web site statistics

(C) UGA MEDIA PUBLISHING