amsterdam - overzicht van amsterdam sites, verenigingen en informatie over amsterdam 

 

 

 

 

Zebra verkeerstheorie cd-roms - toets uw kennis met deze oefen cd-rom
Rijexamen doen?

 

Amsterdam - Vindplaats.com

Amsterdam.nl
De informatie op Amsterdam.nl komt tot stand onder verantwoordelijkheid van de gemeente Amsterdam (directie Concerncommunicatie, afdeling Media). De gemeente Amsterdam besteedt uiterste zorg aan het zo actueel, toegankelijk, correct en compleet mogelijk maken en houden van de inhoud van amsterdam.nl. Amsterdam is sinds jaar en dag een pleisterplaats voor toeristen. Voor veel Nederlanders betekent Amsterdam een dagje uit om te winkelen, uit te gaan of een museum te bezoeken. Buitenlanders komen voor de grachten, de musea of het Anne Frankhuis. Maar ook voor zaken waar de gemeente iets minder graag mee adverteert, zoals de Wallen en de coffeeshops. Al met al trekt Amsterdam jaarlijks bijna negen miljoen bezoekers. En dagelijks lopen er 107.000 niet-Amsterdammers in de stad rond. Hiervan zijn er ongeveer 25.000 dagjesmensen.

Amsterdam CultTV, the A1 leading Art and Music channel
Amsterdam CultTV, broadcasts on the Salto channel and provides every week a comprehensive overview of the rich cultural, art, music and photography events in the magic City of Amsterdam.

CultTV
CultTV, Amsterdams kunst en muziek kanaal op Salto A1. Elke week nieuws over de kunst en muziek scene uit het centrum van Amsterdam.

Amsterjan.nl
rondleidingen door Amsterdam

Uitje in Amsterdam
Mokum Events is een nieuw Amsterdams evenementenbureau dat garant staat voor uitjes en arrangementen van ouderwetse Amsterdamse topkwaliteit.

van Aemstel Produkties
Smartlappen zingen, Oud Hollandse spelen en rondleidingen met de schutter
van Rembrandt...

Amsterdam hotels
Een overzicht van hotels in Amsterdam (English)

Amsterdam Events Company
Bent u op zoek naar ludieke stadsarrangementen, sportieve teambuiding,
originele feestconcepten of cre-actieve vergaderarrangementen in het
spraakmakende Amsterdam? Amsterdam Events Company voor uw bedrijfsuitje
in Amsterdam.

Amsterdam link site
Meer dan 3000 links in Amsterdam.

VisitAmsterdam.nl
Amsterdam heeft vele gezichten. Iedereen kent de 165 romantische grachten met de 1281 bruggen, de ruim 600.000 fietsen, het nachtleven en de bloemenmarkt. Maar daarnaast biedt de stad vele andere bezienswaardigheden, uitstekende winkelmogelijkheden en uiteenlopende tentoonstellingen in 50 musea. Elke dag heeft u de keuze uit vele concerten en theatervoorstellingen. Amsterdam heeft 't allemaal!

Rai.nl
Amsterdam RAI, is met elan het nieuwe millennium ingegaan. Wat in 1893 begon als Vereniging 'De Rijwiel-Industrie' is in iets meer dan een eeuw uitgegroeid tot een internationaal toonaangevende tentoonstellings- en congresorganisatie. Met als thuisbasis het RAI Tentoonstellings- en Congrescentrum in Amsterdam en het Maastrichts Expositie- en Congres Centrum MECC. Paleis voor Volksvlijt Het Amsterdamse RAI-complex aan de Zuidas is inmiddels een van de drukst bezette beurs- en congrescentra ter wereld en ontving in februari 2001 al de 75 miljoenste bezoeker sinds de opening in 1961. Voor die tijd zetelde de RAI gedurende veertig jaar in een gebouw aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam (de 'Oude RAI'). In de beginjaren tot 1922 beschikte de RAI niet over een eigen expositiecentrum, maar werd het roemruchte nu niet meer bestaande Amsterdamse Paleis voor Volksvlijt gebruikt.

Going Amsterdam
Going Amsterdam.com is opgezet om tegenmoet te komen aan de behoeftes van de hedendaagse bezoeker van Amsterdam..Wij bieden apartamenten, woonboten, kamers en B&B aan, wij zijn ons ervan bewust dat de tijden veranderen en dat de huidige bezoeker/reiziger hogere confort eisen stelt.
Onze apartamenten komen, wat ruimte, privacy onafhankelijkheid / bewegingsvrijheid betreft, ruim aan deze eisen tegenmoet. Wij bieden u een ruime keuze uit de door ons zorgvuldig geselecteerde accomodaties op de beste locaties van Amsterdam.

Rijksmuseum
Het Rijksmuseum is het grootste museum van Nederland, qua omvang van de collectie, maar ook wat betreft het oppervlak, het budget en het aantal werknemers. Ieder jaar bezoeken meer dan een miljoen mensen het museum. Er werken ruim 400 mensen, waaronder 45 conservatoren en restauratoren met allerhande specialismen. Het Rijksmuseum heeft een internationale naam hoog te houden op het gebied van tentoonstellingen en publicaties. Deze zijn niet alleen van zeer hoge kwaliteit, maar getracht wordt ook om op wetenschappelijk gebied aanzet te geven tot nieuwe inzichten. Bovendien wordt veel aandacht besteed aan educatie en aan de inrichting en vormgeving van de tentoonstellingen. Hiervoor worden regelmatig vooraanstaande vormgevers en ontwerpers uitgenodigd.

Anne Frank museum
De voormalige onderduikplek waar Anne Frank haar dagboek schreef, is nu een bekend museum. Het museum vertelt over de lotgevallen van de acht onderduikers en de mensen die hen tijdens de oorlog hebben geholpen. Onder de originele geschriften is het dagboek van Anne Frank te zien.

Van Gogh museum
Een bezoek aan het Van Gogh Museum is een unieke ervaring. Nergens ter wereld is het mogelijk om zoveel schilderijen van Vincent van Gogh bij elkaar te zien. In het museum kunt u de ontwikkeling in het werk van de kunstenaar op de voet volgen of zijn schilderijen vergelijken met werk van andere 19e eeuwse kunstenaars uit de collectie. Daarnaast is er een uitgebreid aanbod aan tentoonstellingen over uiteenlopende onderwerpen uit de 19de-eeuwse kunstgeschiedenis. Het Van Gogh Museum is gelegen aan het Museumplein in Amsterdam, tussen het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum.

Amsterdam insite
I
k ben Amsterdam-Insite uw persoonlijke gids in de stad waar het allemaal gebeurt. U bent op het juiste adres om informatie op te halen over wat er allemaal te zien en te beleven is in Amsterdam. Op elk moment van de dag mag u me aanklikken om uw vragen te beantwoorden. Ik mag u verklappen dat ik elke dag met meer informatie wordt voorzien om Amsterdam juist te kunnen beschrijven. Met de vele Musea, Evenementen, Culturele uitstapjes, Hotels, Restaurants en nog zoveel meer zal ik u beloven een begrip te zijn waar u niet meer omheen kan.

Dagje Amsterdam
Op mijn site vinden jullie handige informatie, tips, wandelroutes, leuke weetjes en aanbiedingen van de mooiste musea, de leukste winkeltjes, de gezelligste restaurants en nog veel meer, die ik hoogstpersoonlijk voor jullie heb uitgezocht. Ik heb alles per buurt verzameld en duidelijk aangegeven op plattegrondjes. Maar als je nou vooral liefhebber bent van bijvoorbeeld gezellig winkelen, lekker eten of genieten van de prachtigste kunst in een museum, dan kun je ook gewoon met de klik van je muis meteen naar de categorie van je keuze.

Preview Amsterdam
Amsterdam is een van de beste plekken ter de wereld waar je kan verblijven, een plek waar je kan verdwalen in de geschiedenis, in een biertje of een zelf gerolde joint. De stad is een frisse mix tussen het oude en het nieuwe. BMW’s geven voorrang aan fietsers en extra sterke Belgische biertjes worden in moderne en oude cafe’s vlot geschonken. Amsterdam combineert het leven in de grote stad met dat van een klein gezellige dorpje. Je hoeft niet meer te doen dan je fiets ergens aan een brug op slot te zetten en je voelt je meteen thuis.

Stadsplattegrond Amsterdam
Stadsplattegrond, Zoekopdracht Bekijk met deze stadsplattegrond een lokatie op de kaart van Amsterdam. Vul een straatnaam of een postcode in. Wanneer u de straatnaam niet exact kent kunt u de naam gedeeltelijk  invullen.

Rembrandthuis
Het huis waar Rembrandt tussen 1639 en 1658 heeft gewoond is een museum: Museum het Rembrandthuis. Tussen 1606 en 1607 is dit pand gebouwd in wat toen de Sint-Anthonisbreestraat heette. De naam Jodenbreestraat is van later datum. Het huis is neergezet op twee erven in het oostelijk deel van de stad. In die nieuwbouwwijk vestigden zich vele rijke kooplieden en kunstenaars.

Panoramsterdam.com
Mooie panorama foto's van Amsterdam

Amsterdamcity.nl
AmsterdamCity behartigt de belangen van ondernemers in Amsterdam. De nadruk ligt daarbij op de binnenstad. De Amsterdamse binnenstad telt 79.000 bewoners en 92.000 werkers. De bewoners hebben de deelraad, de ondernemers hebben Amsterdam City.  De binnenstad telt de meeste vierkante meters winkel- en kantoorruimte van heel Amsterdam en de voornaamste zorg van Amsterdam City is: hoe blijft het centrum aantrekkelijk voor al deze werkers? Amsterdam City is een ondernemersvereniging. De leden komen o.a. uit het groot- en kleinwinkelbedrijf, uit de hotellerie en de horeca, uit de culturele-, financiŽle- en ICT sector, kennisinstellingen etc.  Grotere bedrijven zijn rechtstreeks lid, kleine bedrijven zijn lid via hun ondernemersvereniging.

Ontwikkeling van Amsterdam
Zo'n duizend jaar geleden waren grote gebieden van en rondom het huidige Amsterdam slechts moeras- en veengrond. Deze stonden grotendeels onder water, zodat van het begin af aan het vervoer over water plaatsvond.
De oudste en in die tijd tamelijk belangrijke nederzetting (stelle in de Frankische taal genoemd) met kerk en markt in de contreien van het tegenwoordige Amsterdam is het meer zuidelijk gelegen Aemstelle: het tegenwoordige Ouderkerk aan de Amstel.

GVB
Informatie over het openbaar vervoer in Amsterdam. Elke dag pakken bijna een miljoen mensen de tram, de bus of de metro om in Amsterdam op hun plaats van bestemming te komen. Naast het reguliere openbaar vervoer kunt u gebruik maken van speciale vervoerproducten, zoals bijvoorbeeld De Opstapper of de spitslijnen.

Amsterdam Arena

Ajax
De officiŽle site van Ajax. De persconferentie is nog volop aan de gang als de Ajax-website het nieuws al wereldkundig maakt. Ook wedstrijdverslagen en –beelden staan vrijwel direct na het laatste fluitsignaal online. En verder bulkt www.ajax.nl van Ajax, Ajax en nog eens Ajax. Niet voor niets is de site de enige Nederlandse site in de top 10 van Europese clubsites, www.Ajax.nl bezet daarin de 7e plaats.

Artis Dierentuin
De architectuur van Artis heeft nog veel van de 19e-eeuw behouden: de dierentuin dateert van 1838. Sommige gebouwen zijn zelfs nog ouder, zoals het Wolvenhuis dat voorheen een herberg was met de naam Eik en Linde. Ook het mooie verblijf waar de ibissen wonen, het Masmanhuisje, stond daar al toen Artis de grond aankocht, en was een sierlijk buitenhuisje - de Plantage herbergde in de 18e en begin 19e eeuw tal van zulke kleine buitens waar de Amsterdammers zich in het weekend verpoosden. Meerdere gebouwen van Artis zijn nu Rijksmonument.


 

Vindplaats

A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O |
P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z
Google
Web www.vindplaats.com

Home | Uw link toevoegen | Adverteren | Webhosting | Traffic | Email

 

Terug naar het hoofdmenu

 


Nedstat Basic - Free web site statistics

(C) UGA MEDIA PUBLISHING