artiesten - overzicht van artiesten sites, verenigingen en informatie over artiesten 

 

 

 

 

Zebra verkeerstheorie cd-roms - toets uw kennis met deze oefen cd-rom
Rijexamen doen?

 

artiesten - Vindplaats.com


Acda en de Munnik
Het verhaal van Acda en de Munnik is er een van louter hoogtepunten. Het tweetal ontmoette elkaar op de Kleinkunstacademie, waar ze al gauw besloten de koppen bij elkaar te steken en een vast theaterduo te vormen. Hun programma's waren echter anders van opzet dan die van 'gewone' cabaretiers: het verhaal werd niet voornamelijk gedragen door sketches, maar vooral de liedjes speelden een belangrijke rol in de shows. Sinds Neerlands Hoop in de jaren zeventig was er geen act die zo'n nauwe lijn trok tussen theater en popmuziek.

Albert West
Zanger/presentator/radio- en televiesiemaker Albert West weet al meer dan drie decennia de 'harten' van jong en oud aan zich te binden. Als zanger van de Shuffles scoorde hij met 'Cha la la, I need you' een wereldhit (5.000.000 exemplaren), een lied dat altijd, ook tijdens optredens, aan hem verbonden zal blijven. Als solozanger treft men bij Albert tijdens zijn optreden een feest van herkenning aan, wat niet zo moeilijk is als je meer dan 30 hits achter je naam hebt staan. Ook als presentator staat hij zijn mannetje. Hij maakte vele TV-shows, zoals "Songbook", "Op nieuwe toeren", "Hitmix" en "Sterren op reis". En nog altijd verlangt men in Nederland terug naar zijn populaire radioprogramma "Het hart van twee", op Radio 2.

Andre van Duin
Op 20 Februari 1947 word Adrianus Marinus Kyvon in Rotterdam (Delfshaven) geboren. Na de lagere school ging hij naar de technische school waar hij een opleiding volgde om van hem een machinebank-werker te maken. In die tijd kwamen de eerste grappen en grollen ook buiten de huiskamer terecht. Op vijftienjarige leeftijd schrijft hij naar diverse chefs lichte muziek van de verschillende omroepen. In deze brief schrijft hij dat zijn ideaal is om conferencier te worden. "Ik vraag u derhalve beleefd, of ik voor uw omroep verevening een proef van bekwaamheid mag afleggen. mijn repetare bestaat onder ander uit, conferences, liedjes, imitaties, nimiek met platen en dergelijke".

André Hazes
30 juni 1951 - 23 september 2004

Anita Meyer
Anita was voor het eerst op de Nederlandse TV te zien in 1965, samen met haar broer René, in het legendarische kinder TV programma "Stuif es in". Zij was toen nog maar 11 jaar ! Daarna volgden vele talentenjachten. In 1968 resulteerde dat in een contract voor het maken van 2 singletjes, genaamd I'll never stop en I am remembering. Later maakten zij nog een aantal singles onder verschillende namen (Joy, Go-Go, zie discografie), maar de doorbraak bleef in Nederland uit. Wel scoorden Anita en René als Go-Go een gigantische hit in Spanje. René besloot in 1974 zijn muziekcarrière te stoppen en zich volledig te wijden aan zijn full-time baan.

Anneke Gronloh
Op 19 december wint Grönloh de talentenjacht Cabaret der Onbekenden in het Eindhovense Carlton met het liedje Ma, He's Making Eyes At Me. Phonogram biedt haar een platencontract aan. 1960 Grönloh's debuutsingle Asmara verschijnt, een Maleis liedje dat ze zelf heeft geschreven. In tegenstelling tot in Nederland, wordt het nummer in Singapore een grote hit
en staat het drie maanden in de hitparade.  Volgende singles brengen haar ook in Nederland enige naamsbekendheid. Naast tienerliedjes verschijnen er ook platen in het Maleis  en met The Dutch Swing College Band. In augustus 1962 stoomt de single Brandend Zand regelrecht door naar de eerste plaats
in de hitparade en de doorbraak van de zangeres is een feit. Binnen korte tijd groeit ze uit tot Nederlands eerste tieneridool.  De volgende single Paradiso verdrijft Brandend Zand van de eerste plaats en voert in oktober wekenlang de hitlijst aan. Het album So Long verschijnt. In december vertrekt Grönloh naar Singapore voor een tournee met The Dutch Swing College Band.
Haar populariteit neemt ongekende vormen aan. Er zijn politie-escortes nodig om haar naar de bühne te begeleiden.

Anouk

Arne Jansen
Arne Jansen staat tussen 1972 en 1992 met 13 titels in het top 40 hitsdossier genoteerd. Hij plukt zijn hits op een wonderlijke wijze uit de hele wereld. Duitsers, Joegoslaven en zelfs een Belg droegen bij aan de carrière van de Gelderse voormalige kapper. "Meisjes met rode haren", het hitdebuut in 1972 kwam van oorsprong uit Duitsland. Daar vond hij meer hits. Ook "Zeven brieven", hoewel dat in Engeland een hit was. "Julie" stamt uit 1983, toen Joegoslavië nog eendrachtig deelnam aan het songfestival. En won. Samen met Nelleke Browskowski zong hij "Blue Hawaii bay", een lied uit de exoten. En zelfs de Belg Paul Severs leverde een comeback in de hitparade. De Vlaming Paul Severs had "Zeg eens meisje" aanvankelijk in het Frans geschreven, maar vertaalde het voor Arne graag in het Nederlands. Ook de Gelderse componist/­tekstdichter Dick van Altena schreef diverse nummers voor Arne.

De carrière van Arne Jansen lijkt wat op een jojo. Zijn eerste hit was zijn grootste, 1972: "Meisjes met rode haren", een lied dat nu nog elke fraaie deerne met een rossige haardos regelmatig moet aanhoren. Na drie jaar werd het stil, tot in 1983 weer drie hits volgden, met als grootste "Als een meeuw in de wind". Het aantal hits van de Gelderse zanger is niet overvloedig. Vervolgens zou het negen jaar duren voordat Jansen andermaal doorbrak: met "Zeg eens meisje". Toch behoort hij continu tot de populairste en meest gevraagde artiesten van ons land.

Arie Ribbens
Arie werd geboren en getogen in Eindhoven in het prachtige Brabantse land Hij voelt zich overal thuis en kan overal werken. Vanuit zijn geboorteplaats start zijn lange muzikale loopbaan. Aanvankelijk als slagwerker in diverse regionale stemmingsorkesten en daarna als leider van “HET KWARTET ARIE RIBBENS”, waarmee internationale furore geboekt werd in Scandinavië, Zuid Europa en in Arabie. In 1980 volgde de bliksemstart van een imposante solocarrière met de single “BRABANTSE NACHTEN ZIJN LANG “. De jarenlange routine in combinatie met talent, enthousiasme en vakmanschap vormden de garantie voor succesvolle optredens. Al snel kreeg hij zijn eerste bijnaam:
“ARIE RIBBENS FEESTMIXER”

Armand
Armand begon op 10-jarige leeftijd met het bespelen der accordeon en op zijn 12e was hij reeds Kampioen van de Kempen. (als zanger, wel te verstaan) Dat « KEMPEN » het Land van de Hennep betekende wist hij toen nog niet. Na door vele bandjes heengezworven te hebben werd hij in 1965 ontdekt op een talentenjacht en gebombardeerd tot de Nederlandse Bob Dylan, dus ging hij op de solotoer. Zijn eerste plaat maakte hij in 1965. Zomer '67 kwam zijn grote doorbraak met het B-kantje Ben Ik Te Min en hij maakte furore met grote auto's, dure hotels, nòg duurdere babes en toen zakte hij een tijdje in elkaar, zoals het popartiesten betaamt, gelukkig niet permanent en na een tiental jaren te zijn uitgemaakt voor de junkie die was blijven hangen, werd hij opnieuw gebombardeerd, ditmaal tot levende legende, museumstuk, fossiel en aanverwanten.

Benny Neyman
Benny's wieg stond in Maastricht. In 1951 zag hij het levenslicht als zoon van een mijnwerker en zoals dat bij artiesten in de dop vaker het geval is, bleek al snel dat hij een meer dan gewone belangstelling aan de dag legde voor muziek. Na zijn middelbare schooltijd was hij dan ook vastbesloten zijn muzikale carrière verder uit te bouwen en waar kon hij dat beter doen dan in Amsterdam. Met zijn gitaar op zijn rug meldde hij zich aan bij de Academie voor Kleinkunst, waar hij de vierjarige studie met succes afrondde. In 1974 maakt Benny zijn eerste LP voor de platenmaatschappij Dureco: "Ik wilde als Orpheus zingen". Deze luisterliedjes LP werd niet echt een succes. Pas in 1978 toen Benny van platenmaatschappij verwisselde en zijn eerste single "Lotje" en LP "Samen zijn we rijk" bij CNR uitbracht kreeg hij veel aandacht op radio en TV.

Bert Heerink
Begin jaren 80 scoort Bert Heerink met zijn band "Vandenberg" wereldwijd grote hits als "Burning Heart" en "Different Worlds". Hij toert langs de grote stadions in Engeland, Canada, Amerika en Japan met wereldsterren als "Kiss", "Ozzy Osbourne", "Cheap Trick" en de "Michael Schenker Group". In 1984 krijgt Bert met Vandenberg een Edison nominatie voor het album "Heading For A Storm". Eind 1994 maakt Bert zijn comeback in Nederland als zanger van de opvallende Heineken reclames, waarvoor hij Amerikaanse rocknummers in een Nederlands jasje vertolkt. Sindsdien heeft Bert Heerink alweer een belangrijke plaats in de Nederlandse muziekscene verworven.

Bert Visscher
Bert Visscher richtte met vrienden in het laatste HAVO-jaar de cabaretgroep Filter op. In 1981 deed de groep mee aan het Camerettenfestival in Delft.
Men drong niet door tot de finale maar desondanks werd aan Bert Visscher
de persoonlijkheids­prijs toegekend. In 1983 gaf de groep haar laatste voorstelling. In 1984 kwam Bert Visscher terug met zijn eerste solo-voor­stelling.

Blof
Bløf wordt in 1992 opgericht door Peter Slager (bas/zang), Paskal Jakobsen (zang/gitaar), Bas Kennis (toetsen/zang) en Henk Tjoonk (drums). Na zo’n anderhalf jaar te hebben opgetreden in plaatselijke zaaltjes begint de Zeeuwse band eind ’94 met de opnamen van hun debuutalbum Naakt Onder De Hemel, dat ze begin ’95 in eigen beheer uitbrengen. De reacties van zowel het publiek als de pers zijn uitermate positief en de eerste duizend exemplaren zijn in korte tijd uitverkocht. Eind ’95 tekent de band een distributiedeal met EMI Music, waardoor ze het debuut alsnog landelijk kunnen uitbrengen. De van dit album afkomstige single ‘Aan De Kust’ groeit uit tot het nieuwe Zeeuwse volkslied.

Bonny st Claire
In 1966 leerde zij Peter Koelewijn kennen: Bonnie: "Peter leerde ik kennen toen ik met drie vriendinnen, met wie ik in Zeeland was, een optreden van hem bijwoonde. Ik was zeventien en Peter was in die tijd een echt idool,
tegen wie je hoog opkeek. Op een zeker moment tijdens zijn optreden vroeg hij: Wie kan hier zingen? Ik stak mijn vinger omhoog en mocht het podium op om mee te zingen. Na afloop zei hij: "Jij zou hier verder in moeten gaan."
"Ik trad in die periode op met twee vriendinnen op in het amateurcircuit in Amsterdam. We noemden ons de Drie Toppy's. Maar Peter was daar niet in in geïnteresseerd. Je moet solo gaan werken zei hij, bel me eens op. "ik heb in die periode enorm veel moeite moeten doen om een afspraak met hem te maken. Zeker honderd keer heb ik hem gebeld voor ik hem aan de telefoon kreeg." In 1967 biedt hij haar een platencontract aan en verzint haar artiestennaam: Bonnie St.Claire is geboren! Haar debuutsingle; Tame me Tiger, wordt ook door hem geschreven, en komt datzelfde jaar nog uit. Het bereikt de tipparade.

Boudewijn de Groot
Na veertig afwisselend succesvolle en wat stillere jaren op de planken en in de studio's staat Boudewijn de Groot op een nieuw hoogtepunt in zijn carrière. Maandenlange tournees voor uitverkochte zalen en een tiende plaat die binnen een maand goud was. Een wonderkind van 60, maar nog steeds onderweg. De reiziger is nog lang niet thuis, al moet hij het sinds november 2002 stellen zonder zijn reisgenoot van het eerste uur, zijn vaste tekstdichter Lennaert Nijgh. Met hem vormde hij veertig jaar lang een roemrucht en vernieuwend schrijversduo in de Nederlandstalige popmuziek. 'Het leven begint bij 40' krijgt plotseling een opmerkelijke betekenis.

BZN
In 1966 trad een band zonder naam op in een locale club in Volendam. Later werd deze band zeer bekend onder de naam BZN, Band Zonder Naam. De groep is nog steeds populair in Nederland en de verre omstreken, zoals Zuid-Afrika en Azië. Ieder jaar levert de band trouw een album af dat soepel de weg naar vele huiskamers vindt.

Corry Konings

De Dijk
Het allereerste optreden dat zij doen is het voorprogramma van Raymond van het Groenewoud in Paradiso, eind 1981. Op dat moment is de band er nog niet in geslaagd een drummer te vinden, zodat Nico onder het motto 'een instrument is een instrument' zelf de drumstokken maar ter hand neemt. Vlak na dit optreden vindt de band een drummer in de persoon van Daniel Derks; korte tijd later wordt deze alweer vervangen door Christan Muiser. Na een optreden in Vara's Popkrant beginnen ook de platenmaatschappijen interesse te tonen in De Dijk. Via een Popkrant-medewerker belandt de band bij Dureco, hetgeen in 1982 resulteert in de allereerste single van De Dijk: Bloedend hart.

De Kast
Het is ongelofelijk, maar binnen een maand, nadat zanger Syb van der Ploeg en drummer Nico Outhuijse de Friese band De Kast eind 2002 verlieten, wisten gitarist Peter van der Ploeg, bassist Sytse Broersma en toetsenist Kees Bode twee nieuwe krachten aan te trekken. En wat voor een krachten! Allereerst muzi 'kale' duizendpoot Jan Tekstra. Jan componeerde een aantal grote hits voor o.a. Marco Borsato en was jarenlang gitarist/vocalist in diens begeleidingsband. Hoewel er geen haar op Jans' hoofd aan Syb doet denken, klinken de oude hits van De Kast alles behalve vreemd als hij ze zingt.

De Sjonnies
Natuurlijk zijn De Sjonnies bekend van hits als "Dans je de hele nacht met mij", "De Bostella" en "Blauw van de Sangria". Maar nog bekender zijn ze van hun live-act, want dat het bij hun altijd feest is en blijft, is gebleken tijdens meer dan duizend concerten in de afgelopen tien jaar!!! Overal in Nederland gaan de harten sneller kloppen wanneer dit kleurrijke trio het podium bestijgt.

Dennie Christian
Dennie Christian is op 22 mei 1956 in Bensberg bij Keulen als Bernd Althoff geboren. Toen hij leerjongen bij verzekeringsmaatschappij was, leerde hij zijn latere producer kennen. Zijn eerste liedjes nam Dennie als 17-jarige op. Zijn eerste plaat was “Jede große Liebe hat ein Happy-End”. Pas zijn vierde single bracht het succes: “Rosamunde”. Dennie trok zich na zijn eerste vijf jaar als artiest uit Duitsland terug en concentreerde zich als zanger en tv- en radio-presentator op de Benelux. Als opvolger van Freddy Quinn presenteerde hij het “Schlagerfestival van Kerkrade” sinds 1982 . Na de dood van zijn manager, vriend en festival-organisator Harry Thomas in 1991 nam hij ook de organisatie van het festival over. An het eind van de jaren 80 keerde hij terug en had een comeback in Duitsland.

Dewi
Je bent wat je doet. Dat geldt zeker voor de 20-jarige Dewi Pechler, die met haar debuutalbum Know Me een eigenzinnig, afwisselend en funky album heeft afgeleverd. De albumtitel heeft een dubbele lading: het is niet alleen een uitnodiging om Dewi muzikaal te leren kennen, maar is ook een verwijzing naar de naam van haar 3-jarige dochtertje Nomi, die vanzelfsprekend een grote rol speelt in haar leven. Dewi was een van de meest kleurrijke deelneemsters van Idols 2002. De combinatie van haar bijzondere uitstraling, opvallende uiterlijk en warme stem bleek goed aan te slaan bij zowel het publiek als de uiterst kritische jury. Ondanks dat Dewi Idols uiteindelijk niet won, bleek ze alle ingrediënten in huis te hebben om een echt popidool te worden. Know Me - dat vanaf 13 oktober in de winkels ligt - is een perfecte weergave van Dewi’s talent en veelzijdigheid. Acht van de twaalf tracks zijn geproduceerd door het vermaarde Duitse producercollectief Tone Team, bekend van hun werk met Do en Jim, en de overige songs zijn geproduceerd door Fluitsma en van Tijn, geassisteerd door Nando Eweg (o.a. Birgit en Di-rect).

Doe Maar
Rond het jaar 1965 ontstond er ergens in Deurne het countrybandje CCC Inc. De originele bezetting was als volgt : Paul Kroese, Bert Timmerman, Cor van Sliedrecht en Joost Belinfante. In '67 veranderde de line-up en alleen Joost bleef over ; nieuwe mensen werden gezocht en het was toen dat Ernst Jansz zijn opwachting maakte in de band. Belinfante en Jansz maakten op een wel wat andere manier muziek dan men verwacht in Nederland... CCC Inc was ook geen gewone band. Het gebruikelijke instrumentarium werd uitgebreid met ongewone klanken van banjo, dulcimer, dobro en zelfs het wasbord van Ernst Jansz. Samen brachten ze twee platen uit, "To Our Grandchildren" en "Watching The Evening Sun". De band hield ermee op in '74. In '75 richten Ernst Jansz en Joost Belfinfante de Slumberland Band op. De andere leden waren : Piet Dekker, Frits van Doorninck en Johnny Lodewijks. Ernst en Piet kenden elkaar al via de band van Boudewijn de Groot, aan wiens album "Waar ik woon & wie ik ben" ze meewerkten.

Dries Roelvink
Tijdens zijn voetbal carriere zong Dries al graag na de wedstrijden, in het spelershome, en op feesten en partijen. Hij besloot toen mee te doen aan een talentenjacht op het Rembrandtplein, in de bekende 'Shorts of Londen' en kwam als winnaaar uit de bus. Vanaf die dag ruilde hij zijn voetbalschoenen in voor een microfoon. Kort daarna tekende hij zijn eerste platencontract bij Phonogram, zijn eerste hit 'Maria Magdalena' stond weken lang hoog in de hitparade. Bij insiders maakte Dries veel indruk met zijn 'Oneman shows', in respectievelijk de Kleine Komedie, het Amsterdamse Concertgebouw, en het Koninklijk Theater Carre.

Emile Ratelband
Voor Emile Ratelband was één ding al heel vroeg duidelijk: “ik maak geen plannen. Ik geloof in de voorzienigheid”. En dan bedoeld Emile niet de voorzienigheid in de letterlijk betekenis van "van te voren zien" of zoals verwoord in Mattheüs 6:25-29a *. Want naast zijn spirituele kant is Emile Ratelband een pragmaticus pur sang. Hij begrijpt dat de zegeningen hem niet zomaar ten deel vallen. Het zijn oorzaken en gevolgen van zijn akties, vergelijkbaar met een steen die in een mooie, stille vijver valt en de waarvan de golven uitwaaieren zover als ze maar kunnen gaan.

Frank Boeijen
Frank zit dit jaar 25 jaar in het vak en dat is niet onopgemerkt gebleven. Op 14 maart worden hij en zijn oeuvre geëerd op Het Gala Van Het Nederlandse Lied en krijgt hij de Radio 2 Zendtijdprijs uitgereikt. Artiesten als Trijntje Oosterhuis, Mathilde Santing, Stef Bos en natuurlijk Liesbeth List brengen een hommage aan Frank. Op dat moment is zojuist de DVD verschenen met zijn exclusieve optredens in het Sportpaleis in Antwerpen van oktober vorig jaar. Amper twee weken later valt hij wederom in de prijzen. In de Melkweg in Amsterdam ontvangt hij op 23 maart een Edison voor zijn gehele oeuvre. Dit alles gebeurt tijdens zijn theatertournee Schaduw Van De Liefde, die in januari gestart is en maar liefst een kleine 80 optredens telt in vijf maanden tijd.

Frans Bauer
Frans Bauer wordt in 1973 geboren in Roosendaal. Als klein jongetje wil hij maar een ding: zanger worden. Als hij negen jaar is, brengt hij zelf zijn eerste single uit in een oplage van 500 stuks. Twee jaar later begint hij zanglessen te nemen en treedt hij vervolgens regelmatig op als voorprogramma van bekende artiesten als Koos Alberts. Tot zijn vijftiende brengt Frans elk jaar een single uit in eigen beheer, waar hij persoonlijk mee langs de deuren gaat. Op die manier bouwt hij een trouwe groep fans op. Hij krijgt landelijke bekendheid door zijn optreden in het populaire datingprogramma All You Need Is Love.

Freek de Jonge
Aan het begin van zijn carrière vormde Freek de Jonge samen met Bram Vermeulen het duo Neerlands Hoop in Bange Dagen. Samen veranderden ze het aangezicht van het Nederlandse cabaret voorgoed. Daarna ging Freek solo en bleef zichzelf vernieuwen. Van een hechte dramatische eenheid uit het begin van zijn solocarrière, naar een veel speelsere opbouw daarna, inclusief enkele programma’s die louter uit muzikale nummers bestaan. In totaal is dit 32 jaar theater waar maar één werkelijke ‘rode draad’ doorheen loopt: de lach. De grappen vormen iedere voorstelling opnieuw de bouwstenen voor het dramatisch geheel. Ze zijn het fundament voor Freeks parabels en andere verhalen. Dit alles met maar één doel: het publiek in de spanningsboog van de avond vangen en tot volledige overgave dwingen, zodat het wonder kan geschieden, het wonder van de totale concentratie: het absoluut denken aan totaal niets.

Herman van Veen
Herman van Veen, geboren in Utrecht op 14 maart 1945. Zanger en schrijver van liedjes, sprookjes en vertellingen. Groeide op als enige jongen in een arbeidersgezin. Studeerde, viool, zang en muziekpedagogie aan het Utrechts Conservatorium. Maakte in 1965 zijn theaterdebuut met het muzikaal clowneske soloprogramma Harlekijn. Reist sindsdien de wereld rond. Speelt zijn voorstellingen in vier talen. Zijn eerste bundeltje met verzen en verhalen werd in 1969 gepubliceerd, het eerste boekje van zijn beroemdste geesteskind Alfred Jodocus Kwak werd in 1979 uitgegeven en is inmiddels in twintig talen vertaald. Van zijn hand verschenen tot op heden 132 cd’s, 6 dvd’s, een zestigtal boeken en tientallen scenario’s voor onder meer de speelfilms Uit elkaar, Nachtvlinder en voor de muziektheatervoorstelling The First Lady.

George Baker
De muziek van George Baker spreekt 25 jaar na de legendarische wereldhit 'Una Paloma Blanca' onverminderd tot de verbeelding: alleen al vorig jaar werden meer dan 5 miljoen titels verkocht. 'Little Green Bag' scoorde in 1999 hoog in de hitlijsten nadat het was gebruikt als titelsong voor Quentin Tarantino's film Reservoir Dogs. Naar aanleiding van dit succes werd 'Little Green Bag' voor een Japanse reclamespot van een bekend whiskeymerk, en de overweldigende reacties op deze commercial deden de platenmaatschappij besluiten de single en het album in zijn geheel opnieuw uit te brengen.
Vervolgens gebruikten ook reclamebureaus in Frankrijk, Scandinavië en Italië 'Little Green Bag', met als gevolg dat het liedje 30 jaar na de eerste release opnieuw een internationale hit werd. Ook Tom Jones scoorde in 1999 een nr. 1 hit (oa. in Engeland) met zijn versie: hij verkocht meer dan 3 miljoen exemplaren.

Gerard Joling
Als kind staat Gerard Joling al graag in het middelpunt van de belangstelling. Een eigenschap waarmee hij het ver zal schoppen én zijn droom laat uitkomen. Toch doen de eerste keelgeluiden van Gerard bij lange na niet vermoeden dat hij zal uitgroeien tot een zanger van wereldformaat. Daarom volgt eerst een zijstap: naar aanleiding van een modeshow waaraan hij deelneemt als dressman schrijft Gerard zich in bij een modellenbureau. Op een zekere dag besluit hij naar een zangpedagoog te stappen om zijn ademhaling te reguleren. Hij is het die als eerste de zangkwaliteiten van Gerard onderkent. Vanaf dat moment besluit Gerard orkestbanden te laten maken. De modeshows die hij in die periode veelvuldig loopt, worden afgewisseld met het zingen van liedjes. In 1985 doet Gerard mee aan één van de bestbekeken televisieprogramma's van Nederland, de Soundmixshow. Deze show brengt een grote ommekeer teweeg, want na het behalen van de 'slechts' derde plaats in de grote finale, met het liedje 'Crying' van Don McLean, verschijnt van de hand van Peter de Wijn Gerard's eerste nummer 1 hit: Love Is In Your Eyes. Van goud naar platina, van platina naar dubbel platina! Vanaf dat moment weet heel Nederland wie Gerard Joling is. Een glanzende carriere volgt, zowel nationaal als internationaal.

Gordon
Gordon staat al sinds jaar en dag bekend om zijn liefde voor dit land en uit dit ook regelmatig in de media. Deze liefde ontstond al in 1992 toen de zanger naar Zuid-Afrika moest voor een promotie campagne aangaande zijn hits “Kon ik maar even bij je zijn” en “Ik hou van jou”. Tijdens deze promotie is volgens eigen zeggen de vonk over geslagen. “Met die eerste blik op de Tafelberg voelde ik meteen dat dit mijn tweede thuis is”, aldus Gordon. Ook heeft de zanger er langere tijd gewoond in verband net zijn reumatische aandoeningen. Mede hierdoor is hij vastbesloten om in de toekomst meer in Zuid-Afrika te gaan wonen dan in Nederland. Ook het ondersteunen van diverse goede doelen waar onder het Nelson Mandela kinderfonds en diverse aids projecten in Zuid-Afrika hebben de band alleen maar versterkt.

Harry Sacksioni
Harry Sacksioni is op 23 oktober 1950 te Amsterdam geboren. Hij is als jochie goed in voetballen en wordt na eerst bij Neerlandia te hebben gespeeld, in juni 1962 op elfjarige leeftijd bij de pupillen van Ajax aangenomen. Op zijn vijftiende speelt hij bij de A-junioren. Toch kiest hij, nadat hij al een aantal keren met het B-elftal mag meespelen, niet voor een professionele voetbalcarrière maar voor de gitaar. Harry blijft hij wel voetballen voor zijn plezier en in gelegenheidsteams. Harry krijgt zijn eerste gitaar, een spaanse gitaar, op zijn elfde en daarmee is de gitarist in hem geboren. Met de gitaarlessen die hij twee jaar lang van de heer Wiegmans krijgt, wordt een basis gelegd voor een lange carrière op gitaar, maar ook als componist. De heer Wiegman is naast gitaarleraar tevens de dirigent van een mandolineorkest. Nadat Harry de compositie 'Mobile' componeert voor drie gitaren, vraagt hij de jonge Harry om voor zijn 25-leden tellend mandolineorkest eens een compositie te schrijven. Dit wordt 'Aurora', Harry's eerste orkest-compositie.

Henk Westbroek
Henk Westbroek, geboren op 27 februari 1952 te Utrecht en 1,82 meter lang, is bepaald een bezig baasje. Waar de meeste mensen al dolblij zijn als ze één bepaald truukje beheersen, houdt Westbroek er vele verschillende carrières op na: als Nederlands muzikaalste disckockey houdt hij met zijn Radio 3-show ‘Denk aan Henk’ vier dagen per week miljoenen luisteraars aan de radio gekluisterd. Hij lest zijn dorst in zijn eigen kroeg Stairway To Heaven, daarmee hobby en werk op slinkse wijze met elkaar combinerend. En hij is lijsttrekker van Leefbaar Utrecht, een partij die vecht tegen de arrogantie van de macht in Westbroeks woonplaats. Westbroek is (mede)auteur van liedjes als ‘België’ van Het Goede Doel, ‘Toveren’ van Herman van Veen, ‘Vrede’ van Ruth Jacott, ‘ Mag ik naar je kijken’ van Marcel de Groot en ‘Alles kan een mens gelukkig maken’ van René Froger. Hij wordt alom beschouwd als een behendig tekstdichter, die de meest alledaagse gevoelens in buitengewoon doeltreffende woorden weet te vangen, dat iedere Nederlander herkent.

Herman Brood

Herman Finkers

Hetty Heyting
Hetty Heyting (geboren op 19-10-'53 te Huissen) studeerde in 1976 af aan de Akademie voor Kleinkunst in Amsterdam. Haar carrière begon in het theater met Kinderkabaret Potvoordrie (voor kinderen) en Theatercollectief Hare Majesteit (voor volwassenen). Vanaf 1980 spitsten haar activiteiten zich voornamelijk toe op het gebied van radio en televisie. Zij speelde niet alleen in Zeg es Aa en Farce Majeur, maar schreef ook talloze radio- en TV-series voor kinderen en volwassenen. In al deze series was zij ook als actrice te zien en te horen. Onder andere in de TV-comedyserie De Familie Knots ( in 2003 opnieuw op tv herhaald en en op video & DVD verschenen!)

Jacques Herb
De zanger Jacques Herb werd op 28 mei 1946 geboren . Hij was de jongste uit een gezin van 13 kinderen. Amper 15 jaar oud monsterde hij aan bij de "wilde vaart" en liet in de diverse zeehavens zijn talent als zanger reeds horen.Hij begeleidde zich daarbij op zijn gitaar. Hij werd in 1970 ontdekt tijdens een talentenjacht in Scheveningen door Pierre Kartner. Zijn eerste single "De Toreador" kwam al meteen binnen op de hitparades van de toenmalige "zeezenderpiraten". Een jaar later in 1971 kwam zijn grote doorbraak met "Manuela" die na twee maanden niet alleen GOUD maar PLATINA werd. Voor meer dan 250.000 verkochte singles.Daarna verschenen nog "Een man mag niet huilen" en "Werkeloos" die eveneens hoog in de hitlijsten terecht kwamen.In datzelfde jaar won Jacques op het songfestival van Sopot in Polen de "Grand Prix Du Disque". Jacques verhuisde naar België waar hij in revue's optrad en naast zijn bekende repertoire ook opera- musical- en operettenummers zong.Tegelijkertijd volgde hij zanglessen bij de bekende Antwerpse heldentenor en professor, Marcel Vercammen.Hij verscheen met de LP "Zingen ...m'n lust en m'n leven" en in 1987 met de LP "Eigenwijs" waarop uitsluitend eigen composities van hem te horen waren.

Jamai
Niet iedereen maakt zo’n flitsende carrièrestart als de zestienjarige Jamai Loman, winnaar van Idols 2003. Sinds zijn glorieuze overwinning is hij in een mum van tijd uitgegroeid tot een van de grootste nationale sterren, trad hij maar liefst negen keer op in een bomvol Ahoy, stond hij wekenlang op nummer 1 met zijn inmiddels viervoudig platina debuutsingle ‘Step Right Up’ en kunnen we binnenkort zijn wassen evenbeeld bezichtigen in Madame Tussaud.

Jantje Smit
De carrière van Jan Smit loopt als een trein. Of moet ik zeggen als "Wie Ein Zug". In eigen land kreeg hij begin dit jaar de Exportprijs uitgereikt. Dat betekent dat hij het afgelopen jaar meer platen heeft verkocht dan Andre Rieu of de Vengaboys. Zijn ongekende populariteit in Duitsland (en wijde omstreken) is daar voor een groot deel debet aan. Al zijn Duitstalige albums - Jeder Braucht Ein Bisschen Gluck en een kerstalbum (1999), Ein Bisschen Liebe en Sing Und Lach Nog Mal Mit Mir (2001) en Hallo Engel (2002) - werden stuk voor stuk goud of zelfs platina. In totaal verkocht de grote kleine man uit Volendam zo'n 2 miljoen platen. Voorwaar niet misselijk. En op 9 September 2002 ligt in Nederland z'n 6de Nederlandstalige album, Zonder jou, in de winkels. Het is gemastered door Matt Butler in de Abbey Road Studio's in Londen, dezelfde studio waar The Beatles platen ooit zijn opgenomen. Matt Butler werkt trouwens ook nog met Paul McCartney. De eerste single van het album heet Heel Mijn Leven. Deze is vanaf 18 augustus verkrijgbaar. Zelf zegt hij over zijn nieuwe album: "Een topalbum. Het beste album tot nu toe. Het is een stuk volwassener."

Jim
Wat is er mooier dan van je grootste passie, zingen, je beroep te kunnen maken? Die droom is werkelijkheid geworden voor Jim. Al vanaf jonge leeftijd zong hij altijd in bandjes en musicals, maar dat hij op vijftienjarige leeftijd één van de meest populaire artiesten in Nederland zou worden… Na de tv-talentenjacht ‘Idols 2003’, die het normaal zo nuchtere Nederland maandenlang in een ademloze greep wist houden, heeft hij een ongelofelijk jaar meegemaakt en zeer veel ervaring rijker is het nu tijd voor een nieuwe fase. De release van zijn tweede album “Ready”.

Jody Bernal
Jody werd geboren in Colombia op 12 November 1981, en is nu dus 20 jaar. Hij werd geadopteerd door Nederlandse ouders toen hij 6 maanden jong was en is opgegroeid in Delft. Al snel bleek dat hij 3 grote passies kende in zijn leven: zingen, sporten, en misschien ooit de kans te krijgen om zijn biologische ouders te kunnen ontmoeten. Zingen deed hij reeds vanaf zijn 8e jaar in jongenszanggroep de Buddy's uit Delft, waarmee hij o.a. optrad in de soundmixshow van Henny Huisman. Daarnaast heeft hij altijd heel veel aan sport gedaan. Hij speelt nog steeds voetbal bij de Zoetermeerse club DSO, maar is daarnaast ook een fanatiek snowboarder, waterskieer, en tennisser.

Jules de Corte
Jules de Corte werd op 29 maart 1924 in Deurne geboren, als vijfde kind in het gezin van Anna van Eijk en Peer de Corte, een peelwerker met socialistische idealen. Nadat hij op eenjarige leeftijd blind was geworden bracht Jules zijn jeugd vanaf 1927 door in het blindeninstituut te Grave, eerst bij de Zusters en vanaf zijn zevende jaar bij de Fraters. In Grave leerde hij het brailleschrift en kreeg hij het gebruikelijke schoolonderricht aangevuld met een opleiding tot stoelenmatter en mandenvlechter. Op eigen verzoek mocht hij deelnemen aan de muzieklessen; zo leerde hij orgel- en pianospelen. Al jong was hij organist in de R.K.-kerk te Grave.

K3

Karin Bloemen
Karin Bloemen studeerde in 1984 af aan de Academie voor Kleinkunst te Amsterdam. In 1983 ontving ze de Pisuisseprijs, een onderscheiding die wordt uitgereikt aan de leerling met de beste theaterprestatie binnen de academie. Op 24-jarige leeftijd won Karin de Pall Mall Exportprijs. Deze prijs heeft tot doel de ontwikkeling van jonge artiesten te bevorderen. Een citaat uit het juryrapport: 'De jury is van mening dat Karin's professionele uitstraling, haar dans- en acteertalent en haar bijzondere vocale capaciteiten een unieke combinatie vormen.' Als zangeres en actrice is Karin bekend geworden door opmerkelijke rollen in musicals, zoals 'De zoon van Louis Davids', 'Had je me maar' en 'Mimi crimi'. Ook speelde ze in Nederlandse speelfilms als 'De ijssalon' en 'Shadowman' en bekende televisieprogramma's als 'De kip en het ei', 'Zeg 't maar' en 'De Vereenigde Algemeene'. Daarnaast presenteerde en zong Karin in haar VARA televisieprogramma 'Bloemen voor' liedjes van bekende Nederlandse tekstschrijvers en componisten.

Koos Alberts
Ras-Amsterdammer Koos Krommenhoek breekt pas op 37-jarige leeftijd door met het inmiddels tot klassieker uitgegroeide lied 'Ik Verscheurde Je Foto'. Het verhaal gaat dat Koos Alberts als jongetje van zeven jaar oud er op uit gestuurd werd om zijn opa uit de kroeg te halen. Maar opa ging pas met hem mee als 'Koosje' een liedje voor hem had gezongen. Kleine Koosie ging dan op de kruk staan in het café 'Het bruine paard' om opa's lievelingslied 'Oh mein papa' te zingen. Hiervoor kreeg hij van de andere stamgasten een paar centen, wat altijd goed was voor lekkere duimdrop. Aanvankelijk treedt Koos op tijdens bruiloften, feesten, op campings en in Amsterdamse kroegen.

Lee Towers
Sinds zijn ontdekking in 1975 tijdens het legendarische televisieprogramma van Willem Duys, verloopt zijn carrière van het ene hoogtepunt naar het andere. Werd hij door Duys nog geïntroduceerd als de zingende kraanmachinist, sindsdien is de naam Lee Towers uitgegroeid tot een absoluut begrip in de vaderlandse showbiz. Niet alleen vanwege de vele hits die hij in de loop der jaren scoorde. Maar vooral omdat hij voor tal van Nederlandse artiesten de weg vrijmaakte naar grote podia, die voorheen exclusief voorbestemd leken voor topacts uit het buitenland. Het verhaal van een Rotterdamse realist die zijn Amerikaanse droom tot leven bracht. Na zijn nationale doorbraak die volgde op de lancering bij Willem Duys, was Lee een aantal jaren vooral populair in het zogeheten nachtclub-circuit, maar daarmee nam deze ras-entertainer geen genoegen. Hij was er namelijk absoluut van overtuigd dat hij dezelfde klasse in huis had als zijn buitenlandse collega’s, die hij bewonderde en nauwkeurig bestudeerde.

Lenny Kuhr
Sommigen zwijmelen van het ontroerende Jochie met Traan of hitsig Zigeunerinnetje. Dus geen Appel of Matisse aan de muur. En zij hebben liever een oerdegelijk eikenhouten bankstel, dan geraffineerde (Italiaanse) vormgeving. Als het lichte muziek betreft, gaat voor hen een ranzige smartlap, vertolkt door een 'artiest' waarvan je tenen chronisch krom gaan staan, boven een goede tekst op doorwrochte muziek, gezongen door een opvallend muzikaal talent. Zijn er dan geen artistieke verschillen tussen bijvoorbeeld Randy Newman en Gerard Joling, de Zangeres Zonder Naam en Barbra Streisand? Dacht het wel. Dus we zijn het eens dat er wis en waarachtig goede en een, nou ja, wat minder goede smaak bestaat. Want over smaak valt zeker te twisten... Lenny Kuhr (52) is een zangeres die, als je de strenge muzikale meetlat hanteert, met kop en schouders boven het gros van haar Nederlandse collegaÍs uitsteekt. Ze won in 1969 het Eurovisie Songfestival met 'De Troubadour'. Daarna ging haar populariteit bergopwaarts. Een ieder kent de onvergetelijke hits die ze scoorde. Haar stem vrolijkte mensen op - zoals het dartele bijna on-Nederlandse 'Visite'. Tegenwoordig heeft ze met een totaal ander repertoire een schitterende melancholische touch bereikt. Haar onlangs verschenen cd 'Fadista' wil je steeds weer beluisteren.

Marco Borsato
Op 7 april 1990, won Marco met zijn vertolking van Billy Vera glansrijk de Soundmix Show. Er brak een nieuwe periode aan. Opeens waren platenmaatschappijen wel geïnteresseerd en Marco bracht een single uit: At this moment/ Emozioni. Samen met zijn neef Remco had hij het winnende lied vertaald naar het Italiaans. Ook maakte hij een CD die dezelfde titel Emozioni kreeg. Op deze plaat stonden Italiaanse en Engelse liedjes, en zelfs een duet. De CD deed het heel aardig en er volgde een tweede (Sento) en derde plaat (Giorno per giorno). Bijna alle nummers kwamen van zijn eigen hand.

Magriet Eshuijs
Margriet Eshuijs is nederlands meest veelzijdige popzangeres. Ze behoort al jaren tot de absolute top en haar stem is herkenbaar uit duizenden. Ze kan er werkelijk alles mee. Haar nieuwste Cd "TIME" is het absolute hoogtepunt in haar cariere. De dertien liedjes en twee interludes zijn speciaal voor haar geschreven door Maarten Peters. Het bijzondere aan "TIME" is dat het een concept is. Tijd en liefde zijn de thema's in de teksten en de muziek geeft haar alle ruimte om haar rijke klank, brede register en enorme bereik in te zetten.

Marianne Weber
Marianne Weber, de in Utrecht geboren zangeres van het levenslied, werd door wijlen Mary Servaes zelf voorgesteld als haar logische opvolgster. Na het spijtig verlies van de Zangeres Zonder Naam, is Marianne dan ook, zonder twijfel, de enige zangeres die aanspraak zou mogen maken op de felbegeerde titel van ‘Koningin van het Levenslied’. De solocarrière van Marianne begon toen ze ruim 12 jaar geleden op zoek ging naar een nieuw producersteam. Deze zoektocht resulteerde in een samenwerking met de succesvolle producers Emile Hartkamp en Riny Schreijenberg, die de hitsingle ‘Ik weet dat er ’n ander is’ voor Marianne Weber schreven en produceerden. Marianne voelde nooit echt de drang zich op te dringen als een ster aan het Nederlandse Hit firmament, echter toen de single ‘Ik weet dat er ’n ander is’ in 1993 werd uitgeroepen tot ‘hit van het jaar’, bleef het succes niet uit. De nuchtere Hollandse zangeres stond aan het begin van een veelbelovende zangcarrière. Toen ook haar tweede single ‘Schrijf me nooit geen mooie brieven meer’ binnen twee weken een nummer 1 notering in de Nederlandstalige top 20 behaalde, kon haar succes niet meer worden ontkend; Marianne Weber werd een echte zangeres van en voor het volk.

Normaal

Paul de Leeuw

René Froger
Bedankt dat u aanwezig wilt zijn bij het mooiste moment uit mijn leven...". Deze woorden sprak ik ooit in theater Carré op 3 december 1990 tijdens het intro van "This Is The Moment". Het was mijn eerste grote concert in Amsterdam en mijn debuut in Carré. Dat was toen voor mij als jongen uit de Jordaan ongeveer hetzelfde als het paleis van de koningin bezoeken, want in Carré, daar stonden alleen de echt grote artiesten. Het was mijn eerste mijlpaal en voor mij was mijn carrière eigenlijk toen al geslaagd. "Van Café naar Carré" schreven de kranten en ik was trots op mijn 3 uitverkochte concerten met 6.000 bezoekers. Ik was begonnen in kroegen zoals Café Bolle Jan en in La Bastille, die met 100 man in de zaak al 'uitverkocht' waren! Ik kon toen natuurlijk niet vermoeden dat er nog meer zou gaan gebeuren...

Rob de Nijs
Begin 1963 nemen Rob de Nijs & The Lords hun derde single op. Het is een bewerking van alweer een Amerikaanse hit. Met Rhythm Of The Rain scoren The Cascades, een popgroep uit San Diego, in januari 1963 een top 10-hit in Amerika. Het is Gerrit den Braber, op dat moment hoofd van de afdeling jeugduitzendingen van de AVRO, die een Nederlandse tekst op Rhythm Of The Rain schrijft. Ritme Van De Regen is het laatste plaatje van het gewonnen contract. Als de single geen hit wordt, zitten Rob de Nijs & The Lords zonder platencontract. Gelukkig voor hen wordt Ritme Van De Regen een dijk van een hit. Van de single worden uiteindelijk 98.000 exemplaren verkocht, in die tijd net niet goed voor goud. Opeens staan Rob de Nijs & The Lords in het middelpunt van de belangstelling. Iedereen wil ze horen en zien. Bij elk optreden hebben The Lords steevast hun hoge hoeden op. Er wordt een nieuw platencontract afgesloten. Rob groeit uit tot een ster, een echt tieneridool. Er volgen meer hits, waaronder How Do You Do It, Trees, Hé Mama en Oh, Had Ik 'N Hamer. In juni richt Alma Gerritzen uit Tilburg een Rob de Nijs & The Lords Fanclub op.

Robert Long
Robert Long (22/10/1943, Utrecht) zet zijn eerste schreden op het muzikale pad als hij 14 jaar is. In 1963 maakt hij als Bob Revvel furore met zijn band THE YELPING JACKALS. Dan maakt hij in 1967 de overstap naar de Utrechtse popgroep GLORIA, later omgedoopt tot UNIT GLORIA. Met die groep scoort Robert zijn eerste grote hits. In de hitparade belanden achtereenvolgens ‘Storm’, ‘The last seven days’, ‘Our life’, ‘Our father’ en ‘The leader’. Eind 1971 besluit hij om zich op een solocarrière te richten, hoewel hij nog een klein jaar doorwerkt met Unit Gloria. Zijn plaats wordt een jaar later ingenomen door Bonny St. Claire. De start van zijn solistische periode is nog in het Engels en bezorgt hem notities in de hitparade met ‘I believe in love’ en ‘Let us try’. Hoewel zijn platenmaatschappij meer ziet in een uitbouw van zijn internationale solocarrière, beslist Long begin 1973 een tiental door hemzelf geschreven en gecomponeerde nummers op te nemen. EMI/BOVEMA gelooft wel in het materiaal, maar heeft als tegenargument dat Nederlands repertoire op zijn retour is en lang niet zo goed verkoopt als het Engelstalige materiaal. Maar Long zet door en bewijst dat het spreekwoord ‘de aanhouder wint’ soms heel erg waar is.

Ronnie Tober
In 1963 bracht Ronnie een bezoek aan zijn grootouders in Nederland. Door een brief van zijn tante Henny kwam hij in contact met Willem O. Duys en zong op 27 december 1963 “Up a lazy river” in het t.v.programma “Voor de vuist weg”. De AVRO werd bedolven onder reacties. Deze reacties deed Ronnie besluiten om in augustus 1964 voorgoed terug te keren naar Nederland (zijn geboorteland). Phonogram/Philips gaf hem een platencontract en “Iedere avond” kwam de Top-5 binnen. Vele succesvolle platen volgden. Hij was geregeld te gast in niet te tellen radio- en t.v.-programma’s (o.a. Corry Brokken, Willy en Willeke Alberti, enz.) en had jarenlang zijn eigen t.v.-show, waarin hij gasten ontving als Conny Vandenbos, Corrie van Gorp, Roger Whittaker, e.v.a.

Rowwen Hèze
In de laatste jaren heeft Rowwen Hèze zichzelf bewezen als een van de meest krachtige en vernieuwende bands uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. Hoewel hun teksten moeilijk te begrijpen zijn voor mensen die het Limburgse dialect niet begrijpen, heeft de band uit het kleine plaatsje America een solide live-reputatie opgebouwd in het gehele land. Ook internationaal hebben ze bewezen aantrekkelijk te zijn vanwege hun unieke mix van Tex-Mex, Irish folk, American rock en brass-band muziek.
In 1994 kregen ze zelfs het volledige publiek los op het bekende openlucht festival Roskilde in Denemarken.

Sjaak Bral

Stef Bos
Niemandsland is dé informatiebron over het werk van zanger/tekstschrijver Stef Bos, met actuele informatie, uitgebreide archieven en een complete webwinkel! In ruim 15 jaar heeft Stef Bos een eigen plaats in de kleinkunst weten te bemachtigen. Publieke erkenning blijkt uit de goede verkopen van zijn albums en het steeds sneller uitverkopen van zijn theaterconcerten in Nederland, België en Zuid-Afrika. Op zijn ere-lijstje staan inmiddels fameuze onderscheidingen als de Edison (twee maal), een Zilveren en een Gouden Harp en de Pall Mall Exportprijs.

Tatjana

The cats

Theo van Gogh

Vader Abraham
De eerste tekenen van zijn artistieke ambitie zag men op 8-jarige leeftijd, toen Pierre meedeed aan een songfestival van de AVRO-radio, en al zingende Ik Wou Dat Ik Een Krekel Was (originele vertolking Bobbejaan Schoepen) de eerste prijs wegkaapte. Leuk detail was dat Pierre de trombone solo met z'n mond nadeed. Pierre leerde zichzelf spelen op de gitaar en al gauw bespeelde hij tevens de piano en contrabas. Zijn favoriete instrument bleef echter de gitaar.

Van Dik Hout
Infebruari 2004 kozen de lezers van muziekblad Oor en de luisteraars van Radio 3 voor het derde jaar op rij Stil in mij van Van Dik Hout als beste nummer ooit door een Nederlandse band gemaakt. Twee maanden later kozen 10.000 luisteraars van Sky Radio en lezers van de Telegraaf dit nummer unaniem op 1in hun favoriete nederlandstalige top 40. Tien jaar na de officiele release van Stil In Mij lijkt het nummer alleen nog maar populairder te worden.

Youp van 't Hek
Youp van ’t Hek wordt op 28 februari 1954 in Naarden geboren als Joep (Joseph Jacobus Maria) van ’t Hek. Hij is het zevende, op één na jongste kind van Amsterdamse ouders. Er is thuis veel aandacht voor muziek. Vader, directeur van een beleggingsmaatschappij, is een groot operaliefhebber. Maar ook het vaderlandse cabaret is rijkelijk vertegenwoordigd in zijn platencollectie. Met Tommie draait Joep deze platen grijs. Zoals zijn jongere broertje ervan droomt hoe een vol voetbalstadion hem onthaalt (het wordt overigens het hockeyveld), zo hoort Joep het applaus voor Wim Sonneveld, Wim Kan en Toon Hermans en hij ziet zichzelf in een volle schouwburg opkomen. Hij schrijft schriften vol met zijn eerste liedjes en conferences, maar als hij van de lagere school af komt, heeft hij een ander toekomstplan: hij wil priester worden.

Zangeres Zonder Naam
Het is maar weinigen gegund om al gedurende het leven een legende genoemd te worden. De Zangeres Zonder Naam is één van deze bevoorrechte mensen. Met de bijzondere vertolking van de levensliedjes die Johnny Hoes voor haar uitzocht, schreef en in heel veel gevallen ook produceerde, gaat ze de geschiedenis in als één van de meest opvallende en bijzondere zangeressen
die de Nederlandse en Vlaamse showbizz ooit heeft gekend. De Zangeres Zonder Naam werd geboren met de taak om een groot en breed publiek liefde, troost en vriendschap te geven door middel van liedjes die direct uit het leven zijn gegrepen. Ze groeide op onder moeilijke omstandigheden en in bittere armoe.De Zangeres Zonder Naam wist zich op te werken tot de onvergetelijke "Koningin van het Levenslied" die in alle kringen van hoog tot laag respect wist af te dwingen en waardering kreeg. De Zangeres Zonder Naam kreeg bij al haar activiteiten de steun van haar ontdekker Johnny Hoes, die al vanaf het eerste moment gefascineerd was door de indringende en geëmotioneerde stem van Marietje Bey, zoals de Zangeres Zonder Naam toen nog heette!

Xander de Buisonjé
Het bespelen van een instrument heeft bij de familie De Buisonjé thuis door de jaren heen een belangrijke rol gespeeld. Marc, de oudere broer van Xander, ging ook naar pianoles. Minouche, zijn jongere zus, had vioolles. Oefenen was niet het sterkste punt van broer en zus, Xander had daar geen moeite mee! Kwam hij uit school, dan ging de boekentas meteen onder de kapstok en liep hij naar de piano. Het uit het hoofd naspelen van liedjes, waarbij improvisatie een grote rol speelde, nam het grootste deel van de uren achter de piano in. De pianolerares had waarschijnlijk heel goed gezien dat Xander geen groot concertpianist zou worden. Maar bovengemiddeld speelde hij wel!


Artiestengids
http://www.artiestengids.net/

Showbizz site

Artiesten Net
Maak uw keus uit het aanbod van artiesten, van mimespelers tot karikaturisten en muzikanten.


Vindplaats

A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O |
P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z
Google
Web www.vindplaats.com

Home | Uw link toevoegen | Adverteren | Webhosting | Traffic | Email

 

Terug naar het hoofdmenu

 


Nedstat Basic - Free web site statistics

(C) UGA MEDIA PUBLISHING