aruba - overzicht van aruba sites, verenigingen en informatie over aruba 

 

 

 

 

Zebra verkeerstheorie cd-roms - toets uw kennis met deze oefen cd-rom
Rijexamen doen?

 

aruba - Vindplaats.com

 

Aruba reisgids door Martijn ten Ham
Aruba is gezegend met zo'n beetje de mooiste stranden ter wereld. De lange gebogen westkust van Aruba, beter bekend als Palm Beach en Eagle Beach, is het toppunt van tropische witte zandstranden. Het strand is kilometers lang en biedt alles waarvan zonaanbidders maar kunnen dromen. Als je hier de extreem vriendelijke houding van de Arubaan ten opzichte van toeristen aan toevoegd, samen met de vele bars, restaurants, casino's en andere vormen van uitgaansmogelijkheden, dan begrijp je waarom Aruba zo'n fantastische plek is om naar op vakantie te gaan. Het credo van Aruba "One Happy Island" zegt eigenlijk alles!

Aruba.com
Aruba's eerste bewoners waren de Caquetios indianen van de Arawak volksstam. Fragmenten van eerste indiaanse nederzettingen dateren uit 1000 na chr., zo ook de oeroude geschilderde symbolen op de muren van de grotten bij Fontein, Ayo en andere plaatsen. Overblijfselen van aardewerk zijn nog te bezichtigen in het Archeologisch Museum.Een paar eeuwen later, landde de eerste Europeaan op Arubaanse stranden. De Spaanse ontdekkingsreiziger Alonso de Ojeda heeft het eiland rond 1499 ontdekt. De Spanjaard exporteerde de indianen naar de Dominicaanse Republiek, waar ze in de kopermijnen moesten werken.In 1636, toen de Tachtigjarige Oorlog tussen Nederland en Spanje zijn hoogtepunt naderde, hebben de Nederlanders Aruba veroverd. Zij namen de macht over gedurende bijna 2 eeuwen. In 1805, tijdens de Napoleontische Oorlogen, kregen de Engelsen even de macht over het eiland, maar het eiland viel terug in Nederlandse handen in 1816. Alhoewel Aruba nog steeds deel uitmaakt van het Koninkrijk, functioneert het autonoom.

Aruba Community
De community is gemaakt naar aanleiding van onze vakantie in Aruba in 2001. Deze vakantie was een fantastische ervaring voor ons. Aruba is een waar paradijs. Het weer is geweldig, de stranden zijn de mooiste ter wereld. De Arubaanse bevolking is zeer gastvrij en bijzonder vriendelijk. Ik wil op deze community ons enthousiasme delen met de bezoekers. Heb je ook ervaringen met Aruba die je via deze community wilt delen?

Aruba online
Aruba heeft een tropisch klimaat en het is er altijd zonnig. De gemiddelde temperatuur is er bijna 28° C. graden en er waait altijd een noordoostpassaat. Het verschil tussen zomer en winter is gemiddeld slechts 3,6° C. en het verschil tussen dag en nacht is gemiddeld 5,5° C. De gemiddelde regenval is ongeveer 60 cm per jaar, en de regen valt meestal in de vorm van korte, hevige plaatselijke buien. De meeste regen valt in de maanden november, december en januari. De warmste maanden zijn augustus, september en oktober. Tropische stormen en tornado's komen op Aruba niet voor.

Striep.com
Aruba is het meest westelijk gelegen eiland van de Benedenwindse Eilanden. De oppervlakte van het eiland is ruim 193 km2. Qua omvang is het te vergelijken met het eiland Texel. Aruba bestaat uit een kern van oude gesteenten dat zich meer dan honderd miljoen jaar geleden door o.a. onderzeese uitbarstingen gevormd heeft. Ongeveer zestig miljoen jaar geleden verscheen dit gesteente boven zeeniveau. Daarna werd het omgeven door veel jongere afzettingen in de vorm van koraalkalksteen. Het oudste, vulkanische gedeelte van Aruba bevindt zich dan ook in het midden van het eiland. Hier bevinden zich ook de hoogste toppen van het eiland, de 189 meter hoge Jamanota en de 188 meter hoge Arikok. De noordkust is steil en rotsachtig. Door de noordoostpassaat beukt de zee constant met grote kracht tegen de kust. Het zuidoostelijke deel van het eiland bestaat uit kalksteenformaties. Aan de westkant is een kilometers lang zandstrand, die tot de mooiste van de wereld gerekend worden. Hier staan ook bijna alle hotels. In tegenstelling tot de noordkant is de zee hier kalm en zeer helder.

Aruba station
ArubaStation kan bijna haar 1-jarige bestaan vieren. Met meer dan 1000 leden is ArubaStation 1 van de grootste Arubaanse communitysites op internet en we groeien nog dagelijks. Maar ArubaStation is nog steeds een non-profit project dat door vrijwilligers in stand wordt gehouden en waarvoor de kosten uit eigen zak moeten worden opgebracht.

Aruba in photos
Mooie foto's gemaakt door Bert Raaphorst.

2GoAruba bruiloften
Trouwen op Aruba? Een onvergetelijk huwelijk op een tropische droomlocatie met een geweldige vakantie? Het kan allemaal met 2Go.

Aruba huis
Deze website geeft als extra service links naar andere website's die mogelijk interessante gegevens over Aruba voor u heeft op allerlei gebieden. U zult begrijpen dat het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Aruba (Arubahuis) geen verantwoordelijkheid voor de inhoud ervan kan dragen.

Arubamatch
Op deze website kun je advertenties gerelateerd aan Aruba plaatsen en bekijken. Net zoals advertenties in de krant, maar dan gratis. En direct geplaatst. Wil je een tweedehands auto kopen op Aruba, heb je een fiets in de aanbieding of ben je op zoek naar een appartement of iets anders?
Plaats dan hier je advertentie.

Aruba in oude ansichten
Scans van meer dan 120 oude ansichtkaarten van Aruba

Savariba Online
Een site gemaakt door medewerk(st)ers en hun partners van de Koninklijke Marine en de Koninklijke Marechaussee. Dit is een site die bedoeld is om allerlei geïnteresseerde te informeren over zaken die onze leefgemeenschap hier bezig houden. Tevens is gebleken dat, in de tijd dat de SAVARIBA op internet staat, ook vele ex-militairen en andere mensen die de kazerne (en/of zijn militairen al hier tewerkgesteld) een warm hart toedragen veelvuldig de site bezoeken. Om tijdig geïnformeerd te worden over veranderingen op onze site kunt u zich ´abonneren` op onze nieuwsbrief.

Amigoe krant
Amigoe.com is de website van het dagblad Amigoe op Curaçao, Nederlandse Antillen. Opgericht in 1884 is de Amigoe het oudste dagblad van de Nederlandse Antillen en Aruba. De website bevat een dagelijkse selectie uit het nieuws van maandag tot en met zaterdag. Amigoe.com was de eerste online nieuwssite op Curaçao, geopend in 1995. Met de dagelijks gemiddeld ca. 6500 bezoekers, lokaal en internationaal, is Amigoe.com een van de best bezochte sites van het eiland.

Aruba duikplekken

Manchebo beach resort
Aruba is een tropisch paradijs van ongekende schoonheid. Daarom is het zeer gepast dat het Manchebo Beach Resort op Aruba een vakantie biedt die net zo ongekend is als het eiland zelf. Manchebo ziet uit over de kristalheldere wateren van de Caribische Zee en Manchebo ligt in de beschutting van het grootste strand van Aruba , een onbedorven oppervlakte van zacht, wit zand waarin u zich kunt verliezen en waar u nog vaak naar terug zult verlangen.

Aruba Wikiedia
Aruba is een eilandnatie in de Caribische Zee op een veertigtal kilometer ten noorden van het schiereiland Paraguaná van Venezuela. Het behoort tot de ABC-eilanden van de Kleine Antillen. Aruba heeft een bevolking van circa 100.000 inwoners en een oppervlakte van circa 190 km2. Het eiland is zeer droog met weinig van de tropische vegetatie die in de Cariben zo gebruikelijk is. De hoofdstad van Aruba is Oranjestad. Tot het midden van de jaren 1980 was de belangrijkste industrie van Aruba olieraffinage. Toen werden de raffinaderijen gesloten en verschoof de economie van het eiland naar toerisme. Aruba verwelkomt tegenwoordig zo'n 600.000 gasten per jaar, waaronder zeer veel Amerikanen. Op 1 januari 1986 scheidde Aruba zich af van de overige Nederlandse Antillen en werd een autonoom onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden (status aparte).

Portal Aruba
Portal Aruba™ is de centrale meertalige web site met uitgebreide en recente informatie, electronic commerce en online diensten voor zakenlieden en reizigers wereldwijd, geïnteresseerd in Aruba. Wij bieden een rijkdom aan informatie en diensten, met name gericht op toerisme, handel, industrie en investeringsmogelijkheden in Aruba.

Aruba.com news
De laatste nieuwtjes van Aruba

Traha.com
Dé vacaturesite voor Aruba, Bonaire en Curaçao. We houden je 24 uur per dag op de hoogte van de meest actuele vacatures. Je kunt dus iedere dag kijken of er iets voor jou bij zit.

Wallpapers Aruba
Zeer fraaie wallpaper foto's op het formaat van 1024*768

Kustwacht Aruba
Kustwacht Nederlandse Antillen & Aruba (KW NA&A) De KW NA&A is een samenwerkingsverband tussen de Nederlandse Antillen, Aruba en Nederland. Dit komt mede tot uiting in het dagelijks bestuur dat bestaat uit functionarissen uit de 3 verschillende landen. Boven hen staat de Commandant Kustwacht voor de Nederlandse Antillen & Aruba (CKWNA&A).

Aruba - overheid
Het Koninkrijk der Nederlanden bestaat uit drie afzonderlijke landen: Nederland, Aruba en de Nederlandse Antillen. Nederland geeft financiële steun aan Aruba en de Nederlandse Antillen om de economie te ontwikkelen en de kwaliteit van het overheidsbeleid van de overzeese Koninkrijkspartners te vergroten. Met Aruba is een akkoord gesloten over een geleidelijke afbouw van de ontwikkelingsrelatie. In 2009 moet Aruba financieel op eigen benen staan. Het beleid ten aanzien van de Nederlandse Antillen richt zich voornamelijk op het herstel van de Antilliaanse economie en het moderniseren van de ontwikkelingshulp en de staatkundige verhoudingen. In de samenwerking met beide landen liggen de prioriteiten bij de rechtshandhaving, de kwaliteit van het bestuur (good governance), de duurzame economische ontwikkeling (dus binnen milieugrenzen) en het onderwijs

Villapark Haystack
Reis naar Villa Park Haystack Residence op Aruba het mooiste en afgesloten vakantiepark op het tropisch eiland Aruba, dicht bij het strand, waar u onder Nederlandse leiding als in uw eigen Villa of Appartement op Aruba in de Caribbean in alle rust en in volle tevredenheid uw vakantie op ons resort kunt doorbrengen , te huur voor korte of voor lange periode, evt. ook te koop, met een eigen tropisch zwembad gelegen midden in een tropische tuin met een prachtig aangelegd zonneterras.

Fox foto gallery Aruba


Engelstalig


Aruba restaurants
The new approach to finding restaurants in Aruba. We all tend to go to restaurants our friends recommend, or ones we know well. When you want a new dining experience, the results can be quite hit & miss. Chances are, the dining experience will be fine, but sometimes it just isn't what you expected.
This is where RestaurantsAruba.com comes in. We have a database of restaurants and restaurant reviews. You can see the menu cards, or read or write a review about particular restaurants in Aruba. More features will be added in the near future.

Royal Aruban Airlines
Royal Aruban Airlines' vision is based on the firm conviction and believe that Aruba can bear its own national carrier, promoting national pride, economic independence, and improved education. Royal Aruban Airlines will start an initial short haul operations with inaugural flights from Ft. Lauderdale, to Aruba, to Curacao. Our network will grow to serve travel not only within the Caribbean, but also to and from Europe, Africa, and the Americas. Royal Aruban Airlines will be a customer oriented and reliable partner in your travel; targeting local, ethnic, business and connecting travel, offering high frequency of scheduled services, and a clean, safe, and reliable operation. Having the most reasonable and affordable prices without sacrificing services or safety will always be our top priority.

Aruba aviation
This is the one & only homepage dedicated to all Aviation related topics on Aruba.

Aruba trade
Aruba is easily accessible by air with many daily non-stop flights from Miami, FL; Atlanta, GA, and San Juan, Puerto Rico. There are also good connections with major South American Cities like Caracas, Venezuela; Bogotá, Colombia, and Quito, Ecuador. And in access of that there are daily flights between the islands and Amsterdam, The Netherlands plus connections to Brussels, Belgium and Paris, France. Important airlines include: American Airlines, KLM Royal Dutch Airlines, DCA, US Airways, Bonaire Excel, Avianca, Acerca, Aero Postal and many others.

Aruba Info
We would like to welcome you to 'one happy island' Aruba. If you are looking for superb internet hotel discounts or a discounted Aruba vacation package, you came to the right place. We offer Aruba All Inclusive Vacations, travel information and all inclusive discount hotel reservations. Because of the large number of reservations we process, we are able to negotiate special rates with the properties directly.

Aruba travelguide
Aruba is among the most southern of the Lesser Antilles islands (ABC islands = Aruba, Bonaire & Curacao) and is the farthest west of that group. It's a mere 15 miles (24 km) from the coast of Venezuela. On a clear day the Venezuelan mainland is visible from the south-eastern coast, and about 42 miles (67 km), or 20 minutes by airplane, to our nearest Caribbean neighbour, Curacao.

Aruba Bound
You will find loads of Aruba info here, our personal thoughts & tons of photos taken on the island of Aruba. After twelve trips, Aruba for us is still paradise. Any questions, thoughts or suggestions, please feel free to e-mail us, we never tire of speaking about our favorite island paradise of Aruba

Aruba travelinfo
Aruba offers you a very large and varied choice of hotels, both low-rise and high-rise, apartments and guesthouses. There are also numerous timeshare (Aruba is a red time location all year round) and real estate opportunities.

Visit Aruba
Located about 12 degrees north of the equator, approximately 29km (18 miles) off the Paraguaná Peninsula of Venezuela. The island, one of the Lesser Antilles islands, is about 30 km (19 miles) long and about 8 km (5 miles) wide with an area of 193 sq km (75 sq miles)and a population of some 89,000. See the geography section for more information. Aruba offers you a very large and varied choice of hotels, both low-rise and high-rise, apartments and guesthouses. There are also numerous timeshare (Aruba is a red time location all year round) and real estate opportunities.

Arubasunshine.com
We are Aruba's newest real estate company with a fresh approach, a personal touch and the professional experience you are looking for.

The Aruba forums

Aruba search
Island Search is truly a labor of love. All of our staff members have been to many islands, vacationed in exotic island places and are committed to bringing you all of the best of the islands of the world. After hundreds if not several thousand hours on the Internet looking at island sites it became very obvious that there was not one site that could bring all the different aspects, including radio stations, music, live cams and island information in one place.

Cia factbook Aruba

Hotels

Aruba grand hotel
Aruba is Paradise! Blue skies, gentle breezes and the emerald green water of the Caribbean Sea. Aruba is a tropical destination with beautiful beaches and perfect weather. The average temperature is 82ºF with an annual rainfall of less than 20 inches and Aruba is located outside the hurricane belt.
The Aruba Grand prides itself on the guest friendly atmosphere of the resort. This is in part due to the long tenure of the staff that will be serving you during your stay with us. The majority of our employees have been affiliated with the resort for approx. 10 – 34 years and are well adept at delivering gracious Aruban-style hospitality for which the Aruba Grand and the island of Aruba are well known. Our staff totals in excess of 1,350 years of accumulated hospitality service - just at our resort. We hope you will take every opportunity to get to know them, their customs, and through them experience the local flavor and character of Aruba.

Allegro Aruba hotel
Aruba boasts an international flavor with English, Spanish, Dutch and the native Papiamento all spoken on the island. With great vacation weather year-round, Aruba is the perfect island destination for romantic honeymoons or great family fun. Overlooking the gorgeous aquamarine Caribbean Sea, Allegro Aruba by Occidental is located on the exclusive sands of Palm Beach. The nightly shows are very popular, and include acrobatic and Las Vegas style shows (show schedule varies seasonally).   The resort also features all inclusive and room-only (E.P.) plans to choose from, and its 417 rooms all feature private balconies with breathtaking views.

Marriot Aruba
Proudly and prominently located on picture-perfect Palm Beach, The Aruba Marriott Resort & Stellaris Casino offers everything you could want in an Aruba luxury hotel. Spacious rooms with magnificent ocean views from every balcony. An inviting free-form pool with cascading waterfalls and swim-up bar. A rejuvenating full-service spa is available closeby at the Marriott Aruba Vacation Club. Spectacular on-site, duty-free shopping. You will enjoy delicious dining options from casual to elegant, thrilling casino action, and most importantly, an entire island of uncompromising beauty and unexpected pleasures on your Aruba vacation. From the moment you arrive to your final wave goodbye, your getaway escape will be filled with delightful Aruba moments that lead to albums of unforgettable memories.

Bucuti beach
Bucuti Beach Resort featuring Tara Beach Suites & Spa is a European style resort that offers full facilities including dining, concierge, fitness center, gift shop and much more! Be sure to check out the reviews of our resort by reputable third parties including Frommer's, Fodor's, TripAdvisor, Bride Magazine and more. Browse our resort photos, take virtual tour or take a live peek of our beach on the BucutiCam.

Casa del Mar beach resort Aruba
Casa del Mar Beach Resort is located on one of the finest beaches in Aruba and offers deluxe and comfortable vacations in both Presidential Suites and Ambassador Suites. Casa del Mar Resort and its Ambassador Wing offer 107 two-bedroom suites and 40 one-bedroom suites respectively. Vacationing at our resorts means unforgettable fun under the sun...pleasure at leisure, lovely sunsets and strolling on one of Aruba's most beautiful beaches. The pool bar offers cocktails during the daytime and specially discounted drinks during the daily afternoon Happy Hour. Additionally, every other Wednesday evening is our poolside Member's Cocktail Party.

Dive Aruba beach resort
Our unbelievable sandy beach is just the start. No matter how you choose to spend your days, it's all included at Divi Aruba Mega. Kick back and relax, or if it's activity you want there's watersports, biking or tennis. Watch a sunset with a tropical drink. Then select from our beachside restaurants or grill for great food with water views. After dinner, spice up your night with our Island entertainment or take a quick stroll to the Alhambra Casino. Because your Divi Aruba Mega vacation lets you use the facilities at the Tamarijn Aruba Mega right next door, you'll enjoy the best of two worlds.

Playa Linda beach resort
Playa Linda Beach Resort is rated Internationally as a 5 Star Resort with a staff that will treat you with the utmost in warm Aruban hospitality and personal service. Playa Linda Beach Resort won the RCI Gold Crown Award for eleven consecutive years (1992-2003), a designation given to resorts that have attained the highest level of excellence in resort accommodations and hospitality. Playa Linda has also been selected by the readership of Leisure and Travel Magazine as one of the 25 top resorts in the Caribbean (#25) in 2002 and (#14) in 2003.


Vindplaats

A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O |
P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z
Google
Web www.vindplaats.com

Home | Uw link toevoegen | Adverteren | Webhosting | Traffic | Email

 

Terug naar het hoofdmenu

 


Nedstat Basic - Free web site statistics

(C) UGA MEDIA PUBLISHING