bekkeninstabiliteit - overzicht van bekkeninstabiliteit sites, verenigingen en informatie over bekkeninstabiliteit 

 

 

 

 

Zebra verkeerstheorie cd-roms - toets uw kennis met deze oefen cd-rom
Rijexamen doen?

 

bekkeninstabiliteit - Vindplaats.com


Bekkeninstabiliteit
Hoewel de hoeveelheid wetenschappelijk ondezoek en informatie op het gebied van bekkeninstabiliteit toeneemt, komt het voor dat aan patienten in de eerste fase geen, onvoldoende, of slechte hulp wordt geboden. Dit kan nare gevolgen hebben.Het is geenzins de bedoeling om met deze site de plek van een dokter in te nemen. Wel is het onze bedoeling u meer te achtergrond informatie over bekkeninstabiliteit te geven. Hopelijk wordt hierdoor uw probleem wat doorzichtiger en kunt u gemakkelijker de weg vinden naar juiste professionele hulp.

Bekkeninstabiliteit - Josette
Hallo ik ben Josette,37 jaar en samen met mijn vriend Dick hebben we een prachtige dochter; Tanisha. In mijn zwangerschap in 1997 heb ik last van Bekkeninstabiliteit gekregen. Nu 6 jaar later beheerst dit nog steeds mijn leven. Vele artsen, ziekenhuizen en revalidatie centra heb ik bezocht, echter zonder verbetering. In december 1999 ben ik bij Prof. Van Vugt, in het Dijkzigt ziekenhuis te Rotterdam terecht gekomen, daar werd als test mijn bekken, linkerheup en linker bovenbeen in het gips gezet, dit voor 2 weken. Het resultaat was dat de pijn te verdragen was dus aanzienlijk verminderd. Het zelfde effect zou zijn wanneer hij me zou opereren. De overtuiging en enthousiastme was wederzijds waarop ik direct besloot om dit te laten doen . Op dit moment is het bijna drie jaar geleden dat ik geopereerd ben. Prof. Van Vugt heeft mijn linker S.I.- gewricht vastgezet d.m.v. 2 schroeven. Gezien deze operatie anders is als de complete stabilisatie van de bekkenring, kan ik alleen mijn ervaring hierin delen*.

Bekkentherapie.nl
Tijdens en/of na de zwangerschap of bijvoorbeeld na een ongeval is het mogelijk dat het bekken uit balans raakt: de bekkengewrichten functioneren niet meer optimaal en pijn en moeite met het bewegen van rug en benen zijn het gevolg. Het is dan bijvoorbeeld moeilijk om lang te zitten, te staan, te liggen, of om je om te draaien of te gaan staan of zitten. Indien u deze klachten herkent maakt u een afspraak met uw huisarts, die u onderzoekt en zo nodig door verwijst naar een therapeut in uw omgeving. Indien u last heeft van bekkenproblemen is het belangrijk om deskundig begeleid te worden door een in deze problematiek nageschoolde fysio-, Mensendieck-, of Cesartherapeut. U weet dan in ieder geval dat de betreffende therapeut in het bijzonder geÔnteresseerd is in uw klachtenbeeld. Er zijn verschillende nascholingsmogelijkheden voor therapeuten. Op deze website wordt therapeuten de mogelijkheid geboden zich aan te melden als nageschoolde behandelaar en kunt u zelf uw keuze maken.

Spine and Joint centrum
Het Spine & Joint Centre is een revalidatiecentrum gespecialiseerd in de behandeling van langdurige (chronische) klachten aan de wervelkolom; de rug, het bekken en de nek. Voor kortdurende rug-, bekken- of nekklachten wordt u meestal verwezen naar een paramedicus, bijvoorbeeld een fysiotherapeut of een oefen-therapeut Mensendieck. Soms blijven de klachten bestaan en hebben de toegepaste behandelingen niet het gewenste resultaat. Dan kan een revalidatiebehandeling van het Spine & Joint Centre een goede volgende mogelijkheid zijn.

NFVB
NVFB, de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Bekkenproblematiek en pre- en postpartum gezondheidszorg. NVFB leden zijn fysiotherapeuten met een speciale opleiding op het gebied van het voorkomen en behandelen van functiestoornissen en klachten binnen het gehele gebied van buik-, bekken- en lage rug bij vrouwen, mannen, kinderen en ouderen. Het bekken, de gewrichtsbanden, de bekkenbodem en de bekkenorganen beÔnvloeden elkaar wederzijds. Een klacht in het bekken kan leiden tot een klacht in de bekkenbodem en omgekeerd.

Stichting bekkenbodem patienten
Sinds 1 januari 2001 is de Stichting Bekkenbodem PatiŽnten actief. Zij heeft als doel bekkenbodemproblemen beter bespreekbaar te maken en ervoor te zorgen dat mensen beter behandeld en geholpen worden. Dit doet zij door donateurs en geÔnteresseerden te voorzien van informatie over hun klachten en alle mogelijke behandelingen. In de toekomst organiseert zij tevens contacten met en tussen medepatiŽnten. Bovendien probeert zij samen met de behandelaars bij de overheid aandacht te krijgen voor mensen met een bekkenbodemprobleem en de gevolgen ervan. De SBP werkt hiervoor nauw samen met de Stichting Pelvic Floor Netherlands waarin de behandelaars vertegenwoordigd zijn.

Bekkeninstabiliteit in BelgiŽ
Bekkeninstabiliteit is een duidelijk aantoonbare overmatige beweeglijkheid van de (ťťn tot drie) gewrichten van de bekkenring waardoor deze ring niet meer als ťťn geheel samenwerkt met de wervelkolom en beide heupen. Het zijn vooral de gewrichtsbanden die tť los gaan zitten of waarop gehangen wordt.

Vlaamse vereniging voor bekkenproblemen
Deze site wil een forum zijn voor iedereen die met bekkeninstabiliteit te maken heeft. Vertel je verhaal, deel je ervaringen met lotgenoten of kom eens mee chatten.

Bekkeninstabiliteit - Het kruidenvrouwtje
Tijdens je zwangerschap rust je baby als het ware in je bekken. Dat heeft daar z'n plek, z'n basis. Daar zit je baby ook heel veilig, hij/zij voelt zich als het ware gedragen. Op een zeker moment maakt je lichaam stoffen aan om het kraakbeen, dat de linker- en de rechterkant van je bekken aan elkaar houd, te verweken. Dit is nodig om een doorgang voor de baby te creŽren.
De baby moet er tenslotte op een zeker moment ook uit. Bij sommige vrouwen gaat dit iets te radicaal waardoor de verbinding zů week wordt dat er geen enkele sprake meer is van stabiliteit, van stevigheid. Je hebt dan met een mooi woord last van bekken instabiliteit. Het genezingsproces duurt vaak heel lang en de meest simpele dingen zijn ineens lastig om uit te voeren.
Hoe komt dat nou, vraag je je af. En hoe komt het dat je bij de ene zwangerschap geen last hebt en bij de andere ineens wel. Uiteraard heeft het altijd ůůk te maken met een lichamelijke component. De "verwekende" factor om het simpel uit te drukken. De invloed van hormonen. Daarnaast is er echter ook altijd sprake van een innerlijke factor, de geestelijke kant van het proces.

Sluitbanden
De sluitband is de elastische versie van het sluitlaken. Doordat de band elastisch is, rekt deze iets meer dan het sluitlaken en zit dus iets minder strak. Hierdoor is de sluitband minder geschikt gedurende de eerste weken na uw bevalling bij zware klachten van bekkeninstabiliteit. Dan kunt u beter kiezen voor een sluitlaken. Vrouwen met een zwaardere vorm van bekkeninstabiliteit hebben dikwijls ook na hun kraamtijd nog behoefte aan steun. Na de eerste zware weken (met een sluitlaken) kunt u dan overstappen op de sluitband. Deze kan zeer goed worden gecombineerd met een bekkenband en het doen van de door uw therapeut(e) geadviseerde oefeningen. De elastische band laat genoeg bewegingsvrijheid van het bekken toe en kan gemakkelijk over (of onder) uw kleding worden gedragen wanneer u bijvoorbeeld naar buiten gaat na de eerste weken.

Stichting voor bekkenproblemen

Clubs - Bekkeninstabiliteit


Vindplaats

A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O |
P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z
Google
Web www.vindplaats.com

Home | Uw link toevoegen | Adverteren | Webhosting | Traffic | Email

 

Terug naar het hoofdmenu

 


Nedstat Basic - Free web site statistics

(C) UGA MEDIA PUBLISHING