bloembollen - overzicht van bloembollen sites, verenigingen en informatie over bloembollen 

 

 

 

 

Zebra verkeerstheorie cd-roms - toets uw kennis met deze oefen cd-rom
Rijexamen doen?

 

bloembollen - Vindplaats.com


Bloembollencentrum
Nederland is een van de kleinste landen ter wereld, toch kennen veel mensen Nederland, vanwege de dijken, de molens en natuurlijk de bloembollen. De bollenvelden in de provincies Noord- en Zuid Holland zijn in April en Mei op zijn mooist. Dat is wanneer o.a. tulpen, narcissen en hyacinten in volle bloei staan. Nederland produceert ongeveer 65 procent van het wereldwijde aanbod aan bloembollen. De groei van bloembollen voor economische doeleinden is ongeveer 400 jaar geleden in Haarlem en omgeving gestart. Sindsdien is het teeltgebied naar het Noorden en Zuiden verspreidt. Het gebied tussen Haarlem en Leiden werd bekend als 'de Bollenstreek'. Een groot deel van de bevolking verdienden jaren hun geld in de bloembollensector bijvoorbeeld in de kwekerij, export of in de toeleverende industrie. Lisse doopte zichzelf om als het centrum van het bloembollengebied met de leus 'Lisse, het centrum van het bloembollengebied'.

Flowerbulbpower
Een informatieve en interactieve site waarbij de power van flowerbulbs centraal staat. Want dat bolbloemen iets te bieden hebben, is wel zeker. Zo biedt werken in deze sector tal van interessante carrièreperspectieven; of je nou kiest voor de teelt, aanleg en onderhoud of bloemsierkunst, je kunt er altijd je handelsgeest, vakkennis en creativiteit in kwijt. Bovendien is het een internationale business die je ver over de landsgrenzen heen kan brengen. Stage lopen in Kenia? Werken in Amerika? In dit vak is het allemaal mogelijk. Daarbij werk je met een fantastisch product.

KAVB
De Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) is een branche-vereniging voor de bloembollensector, die in 1860 werd opgericht. De vereniging kent een landelijke organisatie, waarbinnen regionale kringen en afdelingen actief zijn. De voornaamste activiteiten van de vereniging zijn collectieve belangenbehartiging , kennis- en informatievoorziening, en dienstverlening.

Bollenacademie
De Bollenacademie is een samenwerkingsverband tussen onderwijs, voorlichting en bedrijfsleven met als doel het stimuleren van onderwijs en scholing op het gebied van bloembollenteelt en -handel.

Bollenwijzer
de startpagina voor de bollenteelt

Hortus Bulborum
De Hortus Bulborum is de enige tuin ter wereld waar ruim 2500 verschillende soorten tulpen, narcissen, hyacinten, en ander bolgewassen bloeien. Elk voorjaar (van begin april tot ruim half mei) kleuren de velden van de Hortus Bulborum in de meest uiteenlopende tinten. In deze tuin worden oude bolgewassen bewaard, die commercieel nauwelijks meer interessant zijn om te kweken. De Hortus Bulborum heeft als doel om deze rassen in stand te houden. De oudste tulp stamt uit 1595 en de oudste narcis uit 1603. De tuin van de Hortus Bulborum is gelegen aan de Zuidkerkenlaan te Limmen en tegen een kleine vergoeding te bezichtigen (voor groepen met rondleiding) gedurende de bloeitijd van de bolgewassen

Keukenhof
In 1857 kregen de bekende tuin- en landschapsarchitecten 'Zocher & Zn' de opdracht een park te ontwikkelen. Beide heren hadden eerder in Amsterdam een vergelijkbare taak uitgevoerd: zij ontwierpen het Vondelpark. Wie nu op Keukenhof komt herkent hun hand in het gebied rondom de Beukenlaan. De majestueuze bomen en de vijver stammen uit die tijd. In de jaren daarna is Landgoed Keukenhof steeds verder ontwikkeld tot het huidige, 32 hectare grote park. In het eerste jaar bezochten meteen 236.000 mensen de tentoonstelling. Een bewijs dat burgermeester Lambooy en de kwekers een juiste inschatting hadden gemaakt. Naarmate de jaren vorderden groeide Keukenhof door naar een bezoekersaantal van 600.000 tot 700.000 mensen per jaar, met uitschieters naar ruim 900.000. Onder hen vele 'Groten der Aarde', zoals de Amerikaanse presidenten Eisenhower en Clinton, en de Engelse koningin Elizabeth. Ook viel Keukenhof de eer te beurt het décor te zijn van het eerste publieke optreden van Prinses Máxima, destijds nog de verloofde van Kroonprins Willem-Alexander.

Bloembolleninfo.nl
de informatie site voor het bloembollenvak.

Tulpenkeuring
De tulpenkeuring Breezand is opgericht in 1967 door oud-leerlingen van het LAS. Jacques van den Berg werd gevraagd als 1e jurylid en de keuringswedstrijden konden beginnen. Aan de hand van het oude bestuur en jurylid J. van den Berg is de tulpenkeuring Breezand gestaagd gegroeid door de jaren heen. Het tulpenkeuren genoot steeds meer belangstelling en het deelnemersaantal bleef groeien. Na een kleine recessie eind jaren tachtig en begin jaren negentig heeft het toentertijd nieuwe bestuur leven geblazen in de sport en hobby die tulpenkeuren heet. Aan de hand van dit bestuur is de Tulpenkeuring Breezand uitgegroeid tot het apparaat wat er nu staat. Een enthousiaste groep bestuurs- en juryleden en een grote groep deelnemers die bij elke keuringswedstrijd met z’n allen weer willen strijden voor de felbegeerde Jacques van den Berg Bokaal.

Tulipdatabase.nl
't Muntje Onderzoeksburo verzamelt gegevens van alle tulpencultivars met als doel om degenen, die met een bepaalde cultivar in zee willen gaan, zoals kwekers, broeiers, exporteurs, van informatie te voorzien.

BulbsfromHolland.nl
Bulbsfromholland.nl is de verzamelplaats op internet waar het nieuwste assortiment in bolgewassen wordt gepresenteerd. De producten zijn volop leverbaar en worden met zorg verscheept naar landen overal ter wereld, zowel voor droogverkoop als bloemproductie. Kijk op het noviteitenplatform voor de nieuwste introducties. Raadpleeg voor het complete assortiment onze database.

Koninklijke BGBB
De Koninklijke BGBB ontstond op 1 juli 1996 uit de fusie tussen de Bond van Bloembollenhandelaren (sinds 1900) en de Bond van Plantenhandelaren (sinds 1917), twee organisaties die al veel ervaring hadden met de belangenbehartiging voor de groothandel in de bloembollen- en boomkwekerijsector. De algemene beleidslijnen van de Koninklijke BGBB worden vastgesteld door het Algemeen Bestuur, bestaande uit het Bestuur Bloembollen en het Bestuur Boomkwekerijproducten die zich afzonderlijk richten op het beleid binnen de eigen sectoren. De leden sluiten zich aan bij autonome landengroepen (bloembollen) en secties (boomkwekerijproducten) die het beleid op hun eigen afzetmarkt vaststellen. De groeps- en sectiebesturen communiceren met derden in de afzetgebieden over ketenaanpak, promotieprogramma's en handels-politieke vraagstukken.
De interne bestuursfuncties worden bekleed door exporteurs/handelaars, hetgeen de betrokkenheid met het vak waarborgt.

Edibulb
Hoge investerings- en beheerskosten en onduidelijke communicatie. Dat is al snel het resultaat als verschillende partijen niet eenduidig met elkaar afspreken hoe ze gegevens uitwisselen. E-commmerce biedt de bedrijven in de bloembollensector vele nieuwe mogelijkheden. Het elektronisch uitwisselen van gegevens tussen computerprogramma's levert voordelen op indien deze zijn gebaseerd op standaards.   Duidelijk zal zijn dat e-commerce nauwelijks mogelijk is zonder standaards. Deze standaards voor de bloembollensector worden ontwikkeld ten behoeve van Electronic Data Interchange (EDI). Edibulb richt zich op de standaardisatie in de bloembollensector waarbij EDI een belangrijke rol speelt. 

Stichting Keurmerk Bloembollen Holland
Bloembollen met kwaliteitsgarantie? Ze bestaan! Als u zeker wilt weten dat de bloembollen die u koopt ook optimaal tot bloei komen bij u thuis, is het verstandig om bloembollen te kopen die voorzien zijn van het Keurmerk van de Stichting Keurmerk Bloembollen Holland.

Hobaho
Met ruim tachtig jaar ervaring in bemiddelen en veilen van bloembollen, knollen en vaste planten is Hobaho een echte specialist in de sierteeltsector.
Dankzij deze ruime ervaring is een breed dienstenpakket ontwikkeld.

Ecobulbs
ECOBULBS zijn bloembollen die zijn geteeld op biologische bedrijven. De kwekers van ECOBULBS zijn de leden van de kwekersvereniging Biobol (zo'n vijftien in getal). Zij telen elk een aantal soorten. Eén van die bedrijven is Hoeve Vertrouwen, biologisch sinds 1984 en biologische bollentelers sinds 1992. Hoeve Vertrouwen verzorgt naast de teelt van zo'n 50 soorten de afzet van het hele biologische sortiment (150 soorten) via postorder aan partikulieren en levering van verpakte bollen aan detail- en groothandel. Ook broeiers, gemeentes en andere grootgebruikers kunnen bij Hoeve Vertrouwen terecht.

Bloembollenadviesbureau
BAB is een onafhankelijk BloemBollen Adviesbureau. Als teeltadviseurs zijn wij van alle markten thuis, waarbij jarenlange ervaring een zekere vorm van specialisatie teweeg heeft gebracht op het gebied van de lelie, tulp, iris, gladiool en de broeierij. Het doel van BAB is praktijkgericht advies te geven over de bloembollenteelt, zodat de teler er beter van kan worden.


Vindplaats

A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O |
P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z
Google
Web www.vindplaats.com

Home | Uw link toevoegen | Adverteren | Webhosting | Traffic | Email

 

Terug naar het hoofdmenu

 


Nedstat Basic - Free web site statistics

(C) UGA MEDIA PUBLISHING