muziek - overzicht van muziek sites, verenigingen en informatie over muziek 

 

 

 

 

Zebra verkeerstheorie cd-roms - toets uw kennis met deze oefen cd-rom
Rijexamen doen?

 

muziek - Vindplaats.com


Renaissancekoor Najade Lelystad
Het enthousiaste renaissancekoor Najade uit Lelystad zingt a capella madrigalen en motetten. Van SATB tot SSAATTBB. Er staat ook muziek uit andere perioden op het repertoire. Alles wat mooi is en een emotionele impact heeft.

2 Meter Sessies - Albumtracks, nieuwe muziek, live-optredens en veel Nederlands materiaal. Het programma wordt gepresenteerd door Jan Douwe Kroeske en uitgezonden op het alternatieve radiostation Kink FM.

4ever Gospelgroep - Eigentijdse christelijke populaire muziek aangevuld met opwekkingsliederen en andere meezingers.

8Weekly - Online cultuurmagazine met artikelen, reportages en recensies over film, muziek, literatuur en theater.

A Bailar - Bruiloftsduo speelt Latin covers.

A Campingflight to Lowlands Paradise - Driedaags popfestival in de zomer met een selectie van alternatieve muziek, videokunst en amusement.

A4 - Programma op Radio 4 met nieuws uit de wereld van de klassieke muziek, aangevuld met fragmenten.

AUK Kamerkoor - Een eigenwijs kamerkoor met een avontuurlijke programmering, waarbij eigentijdse muziek niet geschuwd wordt. Informatie over het programma, de dirigent en mee doen.

Adios - Antwoorden op allerlei vragen: over geesten, muziek, geloven, seks en nog veel meer. Daarnaast is er een mogelijkheid zelf vragen te stellen.

Airpeace FM - Voor Lelystad. Op de site staat de programmering en informatie over verschillende stijlen muziek.

Al Kautar - Luisteren naar alle soorten muziek van Rai tot rifia.

AllesKids - Verzameling sites in rubrieken zoals "voor jongens", "voor meisjes", online leren en muziek.

Almere 107.8 - Radio voor de regio Almere. Almere 107.8 is een lokaal radiostation met frisse vrolijke muziek, informatie en nieuws.

Amazigh.nl - Nederlandstalige site over de Amazigh taal, geschiedenis, culturele kenmerken, literaire werken, muziek.

Amsterdam Klezmer Band - Oost-Europese Joodse muziek met zigeuner- en Balkaninvloeden. De bandleden zijn jonge gedreven musici die van vele muzikale markten thuis zijn

Anahata - Spirituele Boekwinkel. Recent verschenen boeken en muziek. Informatie over etherische oliën.

Arrival - Rooms-katholiek Jongerenkoor waarvan de leden komen uit Wieringerwerf en omstreken. Nieuwsbrief, evenementen, concert, weekend, programma, muziek, links en chat.

ArtEZ - Overzicht van de opleidingen op het gebied van de beeldende kunst en vormgeving, bouwkunst, dans, drama en muziek. Nieuws, agenda en activiteiten. Arnhem, Enschede en Zwolle/Kampen.

Arts Music Recording - Opnames op lokatie van met name klassieke muziek. Overzicht van apparatuur en een lijst met de producties.

Barav Music - Organiseert muziekprojecten, gericht op Mediterrane en Latijns-Amerikaanse klassieke muziek. Profiel en beschrijving van actuele projecten.

Bazart - Cultureel jongerencentrum met live muziek, dance-feesten, bands, acts en theater. Contactgegevens, nieuws en agenda.

Betsy Blue - Twee heren en een dame maken graag muziek op bruiloften.

BigMouth - Muziek opname studio in Nijmegen. Geschikt voor demo-, cd- en AV-produkties. Met informatie en een gastenboek.

Bijbelkiosk Het Levende Woord - Online shop met christelijke producten, waaronder muziek, boeken, video en software.

Boyssound.com - Cd's met muziek van jongenskoren, met name van Engelse koren, maar ook enkele andere zoals Nederlandse.

Breeze - Betuwse band die zestiger jaren muziek verzorgd. Voorstelling van de bandleden, het repertoire en foto's.

Buma / Stemra - Auteursrechtorganisaties voor voor componisten, tekstdichters, bewerkers en muziekuitgevers in Nederland. Informatie voor de doelgroep en voor gebruikers van muziek.

CDRelax - Gespecialiseerd in New Age muziek.

CKV-online - Suggesties voor het bekijken van theater, film, dans en muziek met een korte samenvatting.

Casablanca Muziek - De oudste en meest fameuze jazzclub van Nederland. Vele jazzsterren hebben hier op het podium gestaan en nog steeds klinken hier de klanken van gerenommeerde artiesten.

Centrum voor vocale muziek (CVM) - Documentatie-, advies- en studiecentrum te Antwerpen met een opzoekpagina naar informatie over 70.000 te ontlenen koorpartituren.

Classic FM - Populaire klassieke muziek met op de site de frequenties, een playlist en de lijst met de beste klassieke nummers van dit moment.

Claude Lévi-Strauss - Mythe en muziek - Vertaalde en geannoteerde tekst van een radiolezing over de relatie tussen mythe en muziek.

Colours of Eden Ministries - Een evangelische organisatie die zich bezighoudt met lofprijs en aanbidding en zang en muziek in het algemeen.

Componisten van Overbodige Muziek - Een samenwerkingsverband van COMponisten, van door haar karakter, economisch "overbodige" muziek.

Compumania.nl - Persoonlijke site van Yorian met nieuws, muziek, interviews, discussies, fun en een eigen e-zine.

Concertzender - Serieuze muziek uit alle stijlperioden en van alle genres. Klassiek, jazz, blues, avant-garde en wereldmuziek.

Conductors, the way they talk - Citaten en opmerkingen van dirigenten en musici. Verder enkele nieuwsberichten over klassieke muziek en aankondigingen van voorstellingen.

Conijn muziek - Handelaar en adviseur over professioneel licht en geluid uit Eindhoven. Ook worden er gitaren en flightcases verkocht.

Conservatorium Brugge - Opleidingen voor muziek, woord en dans.

Cultureel Centrum Hasselt - 'De Cirk', met laagdrempelige voorstellingen met ballet, humor of show. Daarnaast bestaat het centrum uit 'De Doos', met dans, theater, muziek en educatie.

Cultuur en School - Meer cultuur op school, leerlingen in contact brengen met theater, museum, muziek en literatuur.

Cultuurcentrum Deurne - Podium voor muziek, film en theater in Deurne (Antwerpen). Programma, locaties, reserveren en nieuwsbrief.

Cutting Edge - Recensies, fora, artikelen en een selectie links over boeken, films, muziek, toneelstukken en spellen.

Cyberchannel - Alles voor jongeren. Film, games, muziek, flash, funny video's en kleding.

DFM - Is zowel een webstation als TV-zender via internet. De radiozender zendt veel verschillende soorten muziek uit.

De Biechtstoel - Kortrijkse muziekkroeg waar iedereen die er te biechten gaat alle genres van muziek, live optredens, speciale dj-avonden voorgeschoteld krijgt.

De Diatonica's - Deze showgroep verzorgt avondvullend entertainment met muziek van de jaren 70 tot nu. De optredens worden verrijkt met een twaalf man sterke dansgroep.

De EigeWijze - Kunstenfestival met een breed aanbod van muziek, theater en beeldende performance. Ieder jaar in het eerste weekend van september in Breda.

De Nacht - Gevarieerd festival in het kasteelpark van Macieberg te Oostenkamp: een mix van muziek, theater, literatuur, kunst en kinderanimatie.

De Steeg Produkties - Muziekproductiebedrijf in Amsterdam, produceert muziek in opdracht voor bv. tv, film, commercials en internet. De studio is ook te huur voor derden.

De Wandelende Tak - Correspondenten van over de hele wereld laten opnames horen van muziek uit verre streken. Elke maandag van 19 tot 20 uur op Radio 4. Informatie, nieuws en het beluisteren van de laatste uitzending.

De Ysbreker - Muziekcentrum De IJsbreker richt zich al ruim twintig jaar lang op de productie en organisatie van hedendaagse en experimentele muziek.

De gezamenlijke zenders Peazens en Moddergat - Het historisch verband tussen pop en muziek die nergens anders wordt gehoord dan op de plaats van herkomst op Radio 4. Informatie en je kunt de laatste aflevering beluisteren.

DeSingel, Antwerpen - Internationaal kunstcentrum. Theater, dans, muziektheater, ernstige muziek, jazz en architectuur. De Blauwe Zaal heeft 1000 plaatsen, de Rode Zaal 800.

Dee Vee - Gospel- Praisekoor uit Alphen aan den Rijn; nieuws, geschiedenis, concertagenda, foto's, muziek, leden, links, gastenboek en forum.

Deeltijds kunstonderwijs in Vlaanderen - Structuur van het deeltijds kunstonderwijs in de academies voor beeldende kunst en die voor muziek, woordkunst en dans. Geografisch zoeken per soort academie.

Dekoor Close Harmony - Studenten close harmonykoor uit Utrecht. Het koor zingt vooral lichte muziek, zowel a capella als met combo. Elk jaar een nieuwe voorstelling. Auditieformulier, gastenboek, foto's.

Dijkman Muziek - Bij Dijkman Muziek vind je altijd het instrument van je keuze. Traditioneel of high tech, vele merken en types staan bij ons demonstratieklaar opgesteld

Diogenes - Nijmeegse Culturele Studentenvereniging Diogenes: podia, cultuur, film, dans en muziek.

Diskotabel - Programma op Radio 4 waarin Vincent van Engelen met een panel recent uitgebrachte muziek bespreekt.

Dr Anton Philipszaal, Lucent Danstheater en Nieuwe Kerk - Jaarkalender met dans-, muziek- en operavoorstellingen, contactgegevens, informatie over zaalverhuur en technische gegevens.

Duo Allegria - Gespecialiseerd in vrolijke live muziek in de stijlen spaans, latijns en flamenco. Optredens kompleet met flamenco dans.

Dwergpop - Informatie over dwergpop, een festival van dans, muziek, en kunst in Driebergen.

EIG Eigenhuijsen muziek - Winkel in Nijmegen met muziekinstrumenten en -apparatuur voor professional en hobbyist. Er is een online catalogus en het bedrijf levert door heel Nederland en verder in Europa.

Edson Gomes - Geeft Braziliaanse percussie workshops. Tevens informatie over Braziliaanse muziek.

Eindhoven - Kerkdiensten, introductie, geschiedenis, organisatie, jeugd, evangelisatie, muziek en preeksamenvattingen. Aangesloten bij de Unie.

El Capstok - Straattheater - El Capstok is entertainment voor festival markt of braderie. Muziek straattheater en animaties

Eric De Clerq - Componist van vaak weerbarstige muziek. De Clerq (1960) maakt veelvuldig gebruik van elektronica en ongebruikelijke instrumentaties.

Erik de Reus - Componist van muziek voor theater en film

Evangelische Boek-en Muziekwinkel - Winkels in Brugge, Genk, Kessel-Lo (Leuven) en Kortrijk bieden u een brede keuze uit christelijke boeken, muziek en aanverwante artikelen.

Extreme - Wil gospelmuziek promoten door gebruik te maken van een mobiele disco. Boekingen, apparatuur, muziek en foto's.

Festival Sunsation - Jaarlijks podium in Lelystad voor muziek, poëzie en theater, ter ere van de zomerzonnewende op 21 juni.

Festival van Vlaanderen 1999 - Klassieke muziek, wereldmuziek en dans met meer dan 100 concerten in september en oktober, Gent en Brussel.

Flux - Rockband van Texel, met informatie over hun muziek, agenda en er is een gastenboek.

Fox, The - Coverband voor de regio Rijnmond van top-100 muziek, informatie over de bandleden, het repertoire, fotoboek en een demo.

Free Record Shop - Muziek, video, spellen en DVD.

G.-W. Raes - De Gentenaar Godfried-Willem Raes is muziekmaker in de breedste zin van het woord: componist, uitvoerend musicus, instrumentenbouwer, theoreticus, docent. Site inclusief, integraal, de syllabus bij Raes' cursus 'Experimentele muziek' voor de Hogeschool Gent.

GGM Sound - Een educatieve website over betekenis en klank van muziek.

Garfunkel - Verzameling recensies, artikelen en kunstuitingen van jonge mensen. Film, literatuur, muziek en beeldende kunst voorzien van commentaar.

Garifuna vzw - Muziek-en theatervoorstellingen van verschillende Vlaamse performers.

Gaudeamus - Deze Nederlandse stichting is een centrum voor eigentijdse muziek. Gaudeamus organiseert activiteiten, concerten en een concours. Er is een uitgebreid online archief met biografieën van moderne componisten. De site is gemengd Engels/Nederlands.

Gospel Time - Radio programma's voor lokale zenders, gospel muziek met interviews en verhalen, gratis met real audio.

Gospelkoor Rejoice - Koor uit Zuidhorn, Groningen. Op de website onder andere een chatmogelijkheid en muziek in midi-formaat.

Gospelkoor Sefanja - Doelstelling, adressen, geschiedenis, foto's, optredens en muziek (midi).

Gospelkoor Tin Speransa - Eigentijdse muziek vanuit Nijkerk.

Gospelteam Gaandeweg - Gospelteam met eigen Nederlandstalige teksten en muziek.

Gospeltime Club - Club met nieuws en informatie over gospelmuziek. Verder links, midi's, plaatjes en interviews.

Grace - Engelstalige Gospelband met een programma waarin rockmuziek is te beluisteren in combinatie met video- en computerbeelden. Muziek, boekingen en geschiedenis.

Groeischeuten - Expositie op het gebied van graffiti, muziek, video en mixed media (maart 2004).

Grote Smurfs intercatieve muziek site - Maak op een speelse en leerzame manier kennis met klassieke muziek.

Gwrrf.media.doctors - Bondige informatie over de allerlaatste wapenfeiten in de boeken-, cd-, film-, muziek-, internet-, theater- en televisiewereld.

Hans Busch Productions - Een muziek- en evenementenbureau dat alle vormen van entertainment verzorgt, voor zowel bedrijven als particulieren.

Hans Kaldeway - Informatie over de composities en projecten (muziek, theater) van deze componist, arrangeur en muzikant.

Harkema, Sietse - Deze homepage bevat links naar informatie waar Sietse zich voor interesseert zoals HRM, webtools, downloads, reizen en muziek.

Het Concertgebouw - Concertzaal voor klassieke muziek, beroemd om zijn akoestiek. Agenda, kaartverkoop, aanvragen van brochures en vacature-overzicht.

Het Muzieklokaal van De Digitale School - Ruim opgezette site, de meest uiteenlopende aspekten van muziek benaderend. Van muziekinstrumenten, muziektheorie, muziek- en dansstijlen, nationalen volksliedern tot plug ins en geluid op Internet.

Het Muziekpakhuis - Particuliere muziekschool in Amsterdam met een zeer gevarieerd onderwijsaanbod in lichte en klassieke muziek. Voor volwassenen, tieners en kinderen.

Het effect van muziek - Wat doet muziek met dieren, planten en mensen. Daarnaast een spel om je eigen muziek te maken. Speciaal toegankelijk gemaakt voor visueelgehandicapten.

Hiccups - Zespersoons formatie uit midden Limburg. Speelt muziek uit de jaren '70, '80 en '90.

Hogerwerf, M - Met een fotoalbum, muziek, familie recepten, ouwe koeien, foto's van Vinkveen, tekeningen van de kinderen, en spelletjes.

Holland Festival - Voor eigentijdse podiumkunsten, spanning en kwaliteit; theater, muziek, dans en opera, 4 t/m 25 juni 2000.

Hoogeveen - De Schutse - Actueel, informatie, verenigingen, geschiedenis, muziek. Aangesloten bij de Unie.

Hoorns Byzantijns Mannenkoor - Informatie over het koor en over Russisch-orthodoxe muziek. Agenda, bestuur, dirigent, cd's en iconen.

ID&T Radio - Portal voor dancemuziek. ID&T is ook een radiozender met op deze site de kabelfrequenties en een live stream. Op de site is er ook nog een shop, muziek en de events.

Il grand' Inquisitor - Over opera, liedrecitals en klassieke muziek.

In De Maneschijn - CD met muziek voor kinderen. Een groot deel van de opbrengst gaat naar een liefdadig (kinder)doel. Project van de Stichting Blubber.

Inspiration Singers & Band - Groep uit IJsselmuiden. Op de site kun je luisteren naar de muziek en informatie vinden over de band, het repertoire, de cd, enzovoort.

Intermezzo muziek - Internezzo Muziek verkoopt online bladmuziek. De partituren kunnen per componist bekeken worden of opgezocht worden met een zoekfunctie.

Internationaal Draaiorgelverhuurbedrijf De Vogel - Het bedrijf waar muziek in zit voor zowel particulieren als het bedrijfsleven.

Internetpagina van koor Schola Cantorum St. Gregorius - Geschiedenis en uitleg Gregoriaanse muziek, info over het koor (repertoire, agenda, dirigent), links.

Jaimie - Zanger & Songwriter. Biografie, muziek (mp3), optredens, foto's en contact.

Jongerenkoor Corbulo - Een koor uit Wateringen in het Westland geeft informatie over de geschiedenis, de concertagenda, foto's, de tekst en muziek van een aantal liedjes uit het repertoire en contactinformatie.

Jongerenkoor Jizrahja - Engelstalige en Nederlandstalige evangelische muziek. Informatie over concerten, het bestuur en vacatures.

Jos Beijer - Organist, dirigent en componist Jos Beijer (geb. 1970) heeft met name liturgische muziek en kamermuziek op zijn naam staan.

Just Visiting - Dit trio brengt een combinatie van top-40, top 100, dance en trance muziek. Summiere site

Kaaitheater - Hedendaags theater, dans en muziek op twee locaties in Brussel: Lunatheater en Kaaitheater Studio's. Jaarprogramma, overzicht van artiesten en praktische informatie.

Kalinka - Zigeunertrio uit België speelt Russische, Hongaarse, Roemeense en Weense muziek. Dit ensemble bestaat uit viool, accordeon en contrabas.

Kamerkoor de Bilt - Het koor zingt wereldlijke en kerkelijke muziek. Informatie, agenda en repertoire.

Kerckhove, Piet van - Homepage over zijn persoonlijke interesses: ballons, muziek, pc, reizen: Zuid-Afrika, Portugal, Hongarije, Vredesfeesten, Studies...

Kerkvolk Kerkmuziek - Verzendhuis in Kampen met een grote keuze aan kerkelijke muziek: van orgel, mannenkoor, instrumentaal, gemengd koor, klassiek vocaal, kinderkoor tot samenzang.

Kids Planet - Onder andere nieuws, sport, t.v. en film, muziek, spellen en een prijsvraag.

Kinderen, Adri der - Vertelt over zijn werk: technisch tekenaar, zijn persoonlijke interesses: SF en Fantasy, muziek, schaken, PSV en zijn naturistische vakantie ervaringen.

Kinderlinks - Links naar websites voor kinderen, over internet, televisie, muziek en tijdschriften. Leuke dingen die je in je vrije tijd kunt doen en veel informatie die je voor/op school kunt gebruiken.

Kink FM - Het alternatieve radiostation van Nederland met muziek dat verschilt van pop tot rock en op bepaalde tijden metal. Informatie over de jocks, de programmering, de alternatieve hitlijst en playlists.

Klassieke Muziek op pagina.nl - Honderden links naar Nederlandstalige en anderstalige klassieke muziek sites.

Klassieke muziek - De verschillende muziekperiodes kort uitgelegd, componisten en stukjes muziek zijn hier te vinden.

Klassieke muziekstations live op het internet - Een lijst van bijna 400 links van radiostations en audio-kanalen die live klassieke muziek uitzenden op het web. Daarnaast gewone klassieke links.

Kleurmuziek - Muziek maken op keyboard met gekleurde noten en kleurstickers op de toetsen voor mensen met een verstandelijke of visuele handicap. Informatie over het systeem en hoe je materiaal kunt bestellen.

Knoben, Bert en Margriet - Reilen en zeilen in Posterholt. Over hobby's en vrije tijdsbesteding, zoals paardrijden, boeken en muziek, met een kinder- en versjes-afdeling.

Koor&Stem - Organisatie voor vocale muziek. Drie Vlaamse koorfederaties, uitgevers van het tijdschrift StemBand, bieden onder andere koorcoaching, vorming, en hulp bij repertoirevernieuwing of het voorbereiden van festivals.

KunstenFestivaldesArts (het-le-the) - Op één maand tijd (in mei) bieden zij het publiek een honderdtal evenementen uit eigen land en uit de hele wereld : theater, dans, muziek, opera, film, video en plastische kunsten.

La Cabana - Multicultureel festival met muziek, dans, theater in Weert.

La Guitarra Latina - Bruiloftsduo speelt voornamelijk Spaanse en Zuid-Amerikaanse covers.

Live muziek bemiddelingsbureau - Een bandkeuze in gevarieerde muziekstijlen van klassiek via covers naar Metal. Tevens MAMSinfo, CDrom met MP3-samples, beschikbaar op aanvraag.

Loenhout Swingt - Een gratis festival, drie avonden lang in het gemeentepark van Loenhout (België) met een scala aan live muziek.

Luisterclub - Een vereniging met als doel het bevorderen van de kennis van klassieke muziek. Groot archief van lezingen.

Maarten's webpagina - Informatie over de Orca, berkezwam, een gedicht en wat muziek.

Mannen van de Maas - Het impresariaat voor acoustische en historich getinte muziek.

Marco van de Klundert - Nederlandse tenor met een repertoire van oude muziek tot belcanto. Biografie, repertoire-overzicht, concertagenda en een MP3.

Marieke de Bruijn - Licht klassieke muziek door een trio bestaande uit viool, piano en contrabas en een strijkkwartet.

Marmoucha - Website over Noord-Afrikaanse muziek in Nederland.

MarocStore - Marokkaanse muziek, films, boeken, islamitische audio en boeken.

Matrix - Leuven - Verzameling partituren, cd's en een basisbibliotheek over muziek sinds 1950. Algemene informatie en toegang tot de online catalogus (LibisNet van ELiAS).

Melkweg - Poppodium vlakbij het Leidse Plein. De programmering; Muziek, Galerie, Theater, Video, Cinema en Events.

Metal Maiden - Metal muziek gerelateerde artikelen. Gespecialiseerd in Iron Maiden.

Midnight Breeze - Deze formatie speelt covers van muziek in de stijl uit de zeventiger jaren. Met playlist, biografie, foto's en de agenda.

Minardschouwburg Gent - De programmering omvat theater, dans en muziek. Agenda, reservatie en contact.

Mocroplace - Een beetje Marokko op het web. Met ringtones, foto's, moppen, muziek, verhalen en gastenboek.

Monkey Business - Nijmeegse coverband die top-100 muziek speelt, informatie, fragmenten en een fotoboek.

Moors magazine - Dagelijks e-zine met tekeningen, foto's, cartoons, artikelen over muziek, actuele zaken en onzin.

Muntendam - Kerkdiensten, kringen, jeugd, zending, evangelisatie en muziek. Aangesloten bij de Unie.

Music Box - Coverband voor feesten met latin, jazz en easy listening muziek.

Music Service Arnhem - muziekbemiddeling en programmering - Music Service Arnhem is gespecialiseerd in het boeken van live muziek voor feesten en evenementen en heeft een bijzonder aanbod voor alle soorten muziek-festivals.

MusicFrom.nl - Startpagina met nieuws, links en columns over muziek, bands, artiesten en muzikanten uit Nederland.

Musicaintermedia.nl verzorgt klassieke muziek op maat - Musica Intermedia bemiddelt voor klassieke ensembles, instrumentalisten, vocalisten en dirigenten.

Musiversum - Trefpunt en vertrekpunt voor musici en liefhebbers van voornamelijk klassieke muziek.

Muziek & Wetenschap: Dutch Journal for Musicology - General musicological journal published in the Netherlands. Table of Contents, abstracts and ordering information.

Muziek Educatie Centrum - Les op o.a bas, keyboard, drums en gitaar

Muziek Gezelschap Wittenburg - Harmonieorkest met 33 leden. Het repertoire is uiteenlopend van populair tot licht klassiek, van operette tot filmmuziek.

Muziek School Amsterdam - 1001 mogelijkheden om muziek te maken!

Muziek en Theater netwerk - Distributeur van kleinschalige eigentijdse podiumkunsten en ondersteunt theaters en muziekpodia bij het programmeren daarvan.

Muziek en dyslexie - Uitgebreide online handleiding voor instrumentaal docenten.

Muziek in Giethoorn - Homepage van de stichting Musica en thuisbasis van drie jaarlijks terugkerende festivals: Rock & Roll festival, Wiede-pop en Blues festival te Giethoorn.

Muziek voor uw feestelijke bijeenkomst - Heldere informatie over een aantal ensembles incl. geluidsfragmenten.

Muziek-O-Droom - Drie concertzalen, 6 repetitielokalen, een dj-lab en een opnamestudio. Concertinformatie. Download het Mmmagazine.

MuziekGroep Nederland - Bevordert de belangen van Nederlandse componisten, geeft muziek uit en organiseert concerten en projecten. Online catalogus met duizenden bladmuziektitels, publicaties en cd's. Verder nieuws, een agenda en links.

MuziekPlein - Alles over muziek: winkels, artiesten, fanclubs en de concertagenda.

Muziekfontein, De - Ook voor specialere muzieksoorten zoals Tsjechische blaasmuziek, Brabantse dialect muziek en New age. Boven fl.50,= geen verzendkosten, ook import cd's. [Vooruit betalen]

Muziekhuis Westerhaven - Groningen. Winkel voor muziek instrumenten met een specialisme in gitaren en bassen.

Muziekwetenschap Universiteit Utrecht - Collectie-opbouw, selectie van links en mogelijkheid te zoeken in de catalogus van de universiteitsbibliotheek.

NPS Middag - De NPS op Radio 4 met muziek uit verschillende culturen, festivals en concerten. Informatie over artiesten en een linktip.

NPS/VPRO Supplement - Site bij het NPS/VPRO radioprogramma 'Supplement', dat in het teken staat van 'extreme repertoire-gebieden': van experimentele pop en jazz, tot authentieke indianenmuziek; van soundscapes en radiofonie, tot de laatste stand van zaken op het gebied van de gecomponeerde muziek.

Najade en Gentle Breeze - Twee koren uit Lelystad haven. Popkoor Gentle Breeze is een zangkoor voor het moderne genre. Zangvereniging Najade zingt a capella muziek uit onder andere de renaissance periode. Informatie, repertoire, agenda en foto's.

Nederlands Elektro-Akoestisch Repertoirecentrum - Informatie over elektronische muziek in Nederland, met name die van gerenommeerde componisten als Jan Boerman, Dick Raaijmakers en, de in 1998 overleden, Ton Bruynèl.

Nederlandstalige Cd's - Nederlandstalige cd's, levensliederen, country-muziek en piraten-muziek, geheime zender muziek.

Noorder Muziek Instituut - Informatie over docenten, lessen, tarieven en aanmelden. Gevestigd aan de Oliemulderstraat.

Now FM - Met acties, nieuws en veel muziek.

Omroep Venray - Met regionaal nieuws, sport en muziek.

Orkater - Het maken van combinaties van muziek (orkest) met theater (theater). De voorstellingen zijn in sommige gevallen bewerkingen van bestaand materiaal, maar meestal nieuw geschreven en gecomponeerd werk. Voortdurend wordt er gezocht naar nieuwe vormen voor de integratie van theater en muziek.

Orkest Kidsite - Informatie over het orkest, de musici, de instrumenten, componisten, geschiedenis van de muziek en doedingen.

Passie - Radio 4-programma met verschillende soorten klassieke muziek.

Penterman Muziek - In- en verkoop van nieuwe en gebruikte muziekinstrumenten. Met informatie over het aanbod en er is een forum.

Pernis - Introductie, geschiedenis, adres, activiteiten, muziek, jeugd, gemeenteopbouw en gemeenteblad. Aangesloten bij de Unie.

Pitboel Teater - Maakt op eigenzinnige wijze gebruik van gewone voorwerpen en van uiteenlopende theatertechnieken zoals; slapstick, mime, en commedia dellárte. De voorstellingen zijn humoristisch en worden gekenmerkt door groteske, kleurrijke beelden en suggestieve muziek.

Plainchant - Gregoriaans - Zowel de geschiedenis, de muziek, de notatie als de achtergronden van het gregoriaans. Ook zijn er gegevens te vinden over activiteiten die heden ten dage plaatsvinden.

Plastic Chocopot - Brengt een avondvullend dans en fuif programma van top kwaliteit met engelstalige live pop & rock muziek. 7 koppige band. Eigen PA en belichting.

Plaza - Harjo Thijs draait gezellige muziek aan het begin van het weekend. Verder: tips voor de tuin met Krijn Spaan, uitgaanstips, de dikke weekend-kranten en de column van Yko van der Goot.

Podium Gigant Apeldoorn - Voorstellingen op het terrein van: pop-, wereld- en nieuwe muziek, jazz, film, theater en literatuur. Met daarbij een voorkeur voor actuele ontwikkelingen in de kleinschalige professionele podiumkunst.

PodiumPost - Automatische e-mail-lijst voor wie informatie wil ontvangen over concerten van jazz- en improvisatiemuziek, experimentele (elektronische) muziek en nieuwe muziek op een aantal alternatieve podia in Amsterdam

Praiseband XING - XING uit Hattem bestaat uit 22 enthousiaste mensen, zij verzorgen programma's met muziek, zang en samenzang.

Provadja Theater Film & Muziek - Alkmaar - Algemene informatie, filmprogramma en een selectie links over theater en film.

Qua Snaar - Dit muzikantenduo brengt live mobiele muziek. Het acoustische repertoire bestaat uit Ierse, Jiddische en andere volksmelodieën, eigen composities en Jazz.

RTL FM - Station met muziek uit de jaren '60 tot en met nu en ook wat Nederpop. Hier is informatie te vinden over acties en het ochtendprogramma.

Radio 192 - Station van oud Veronica-medewerkers met wat oudere muziek.

Radio 2 - Zender die muziek afwisselend met nieuws. Op de site staat de programma-informatie en een gastenboek.

Radio 4 - Klassieke muziek, jazz, niet-Westerse muziek, historische opnamen en geïmproviseerde muziek en op de site een gastenboek en de frequenties.

Radio 6FM - Radio met muziek, regionaal nieuws en regio informatie voor Gooi en Eemland.

Radio Caroline - Veel Nederlandse muziek van deze oud-piraat. Tegenwoordig zendt dit station uit via de kabel en satelliet.

Radio Eenhoorn - Lokale omroep van Menaldumadeel, Franekeradeel en `t Bildt. Aandacht voor het kaatsen en de muziek uit Friesland.

Radio Freedisco - Verzorgt op zondag muziek en nieuws voor de regio Veghel, Uden, Oss en Gemert. Ook is er elke week een ander nummer te downloaden.

Radio Twente Internet - Nieuws, actualiteiten en muziek via het internet.

Radio Ujala - Zender met muziek voor Hindoes. Op de site staat de doelstelling en de programmering.

Red Frog Music - Uitgeverij Nieuwe Lente muziekuitgaven, voor de gevarieerde, variabele bezettingen, muziek voor zang, harp, koor en kerk.

Redband - Deze achtkoppige formatie speelt soul,ska,rock,latin,disco en nederlandstalige muziek. Pret is pret, the Redband doet graag mee.

Remco Sikkel van Zoest - Deze autodidact maakt gebruik van "alle mogelijkheden die de gehele muziekgeschiedenis" hem biedt. Zijn muziek is als bladmuziek in te zien.

Residentie Orkest - Professioneel orkest voor klassieke muziek. Profiel, programma, online verkoop van cd's en kaarten en informatie over vrienden van het orkest en de Dr Anton Philipszaal.

RifWeb - Portal voor Nederlandstalige Irifien. Met: info, muziek, Tamazight, discussies, en veel meer. Kortom Arif interactief

Rifnet - Een Website gemaakt door Riffijnen voor Riffijnen, inhoud van de site: Rifstammen, Rifgeschiedenis, Amazigh muziek Discussie Forum en Live Radio..

Rock & Rollstreet Terschelling - Een jaarlijks festival weekend in Midsland op Terschelling met fifties rock&roll, rockabilly, hillbilly muziek. dansdemo's, recordhop, Oldtimers en Solexen. In de straat en in de cafe's live muziek. Het festival vind plaats in september.

Roots Music Management - Roots Music Management bemiddelt artiesten en bands voor bedrijfsfeesten, feesten, festivals, concerten, waar live muziek gewenst is.

Ruth - Vertelt in woord en muziek het verhaal van Ruth de hoofdpersoon uit het gelijknamige bijbelboek. Februari 2003 in Drachten.

Schola Davidica - Koor van geschoolde amateurs, gespecialiseerd in Engelse koormuziek. Contact, muziek, uitgaven en actualiteiten.

Schooltv - Liedmachien - Tv-programma bij het vak kunstzinnige vorming biedt lessuggesties op het gebied van zingen, muziek, dans en kunst.

Seven Minus - Deze Brabantse formatie maakt melodische rock en atmosferisch pop muziek gecombineerd met covers uit de jaren '60 tot nu.

Shirchadasj - Shirchadasj ('een nieuw lied') treedt jaarlijks op vele plaatsen in Nederland op met een avondvullende muziek-theaterproductie.

Sinjael - Gospelband uit Donkerbroek, brengt Gods woord bij de mensen met eigen muziek en teksten (meest Nederlandstalig).

Sjofar Boek en Muziek - Christelijke boek- en muziekwinkel en uitgeverij in Hoog Catharijne te Utrecht.

Speedlimit - Coverband van top 40 muziek in te huren voor bruiloften , bedrijfsfeesten en disco's.

Stadskanaal-Zuid - 't Kruispunt - Introductie, activiteiten, geschiedenis, muziek, drama, foto's en achtergronden. Aangesloten bij de Unie.

Stadsomroep Apeldoorn - De zender biedt elke dag een combinatie van muziek en lokaal nieuws. Het nieuws staat ook op de site, waar tevens een programma-overzicht kan worden gevonden.

Stapel.org - Christelijke aanbieder van boeken, software, films en muziek.

Stedelijk Conservatorium Oostende - Deeltijds onderwijs in muziek en woord. Informatie over leerkrachten, ensembles, stages en introductielessen.

Stedelijke academie voor muziek woord en dans [Beringen] - Overzicht van lesplaatsen en de cursussen. Met een concertkalender, nieuws, fotoalbum en links.

Stichting Buitenkunst - Zij organiseert projecten op het gebied van dans, theater, muziek, literatuur en beeldende kunst op verschillende locaties in Nederland.

Stichting Centrum voor de Kerkzang - Het centrum zet zich in voor de vocale liturgische muziek. Zij richt zich daarbij vooral op cantorijen en koren, cantores en dirigenten en zangers. Niet verbonden aan bepaalde kerken.

Stichting Dwars - Bedenker en producent van nieuwe presentatievormen voor klassieke muziek.

Studio Forte - Een professionele studio voor CD-opnames, tunes commercials en muziek. Met informatie en een gastenboek.

Supplement - Site bij het NPS/VPRO radioprogramma 'Supplement', dat in het teken staat van 'extreme repertoire-gebieden': van experimentele pop en jazz, tot authentieke indianenmuziek; van soundscapes en radiofonie, tot de laatste stand van zaken op het gebied van de gecomponeerde muziek.

Sven's Homepage - Met foto's, een muziek top 5, stripboekentips en leuke links.

Sway - Een groep van 35 jonge 25(!)plussers die ontzettend veel lol hebben in het maken van muziek en zingen in het bijzonder. Bekende hedendaagse muziek wordt afgewisseld met sterke gouwe ouwe.

Theater kruimels - Brengt theaterproducties met mime, danse, muziek en minimaal tekst. Nieuws, voorstellingen en speellijst.

Theo Dahm Muse Innovation: smartlappen, mobiele muziek, showprogramma's en meer - de leukste nedersmart / smartlappen acts en bands maar ook... mobiel akoestische groepen, avondvullende showprogramma's voor feesten en themafeesten en meer!

Thrillerfestival - Jaarlijks festival in Amstelveen rondom het thema thriller, horror, suspense en andere griezelverhalen. Literatuur, muziek, film, theater en beeldende kunst. Ook voor kinderen.

Too Chez - Een feestband met dansbare en groovende muziek, opgericht in 1990 met optredens in binnen- en buitenland. Informatie over de bandleden, het repertoire, demo's en videoclips.

Tush - Met muziek uit de jaren 80 en 90, met informatie over de band, optredens en boekingen.

Universal Songs - Christelijke muziekuitgeverij in de breedste zin van het woord, het initiëren van nieuwe muziek, het beheren van copyrights, en promotie en exploitatie.

VKV - Vereniging van Centra voor de Kunsten is de werkgeversverening van 230 Centra voor de Kunsten. Zij bieden cursussen en opleidingen in de kunstdisciplines muziek, dans, literatuur, beeldende en audio-visuele kunst, theater en nieuwe media. Nieuws- en ledenbrieven en publicaties.

VPRO 3voor12 - Portal van de VPRO over alternatieve muziek. Hier is veel informatie te vinden, onder andere over de VPRO 3FM-programma's.

Vaklokaal muziek - Kennis van het notenschrift online vergroten kan hier. Uitleg over de geschiedenis van muziek, beschrijvingen van instrumenten en de ontwikkeling van audio-apparatuur. Er is een forum.

Versuz - New Dockside NV: Vier zalen met elk een eigen stijl en muziek, voor events tot 3000 personen: gadgets shop, lidkaartinformatie, agenda, foto's, jobaanbiedingen.

Virus - Cultureel festival in Eindhoven met muziek, film, dans, (straat)theater, literatuur en beeldende kunst.

Vitaminic - Een website waar je duizenden bands kunt ontdekken uit de hele wereld. Als muzikant kun je je muziek gratis online aanbieden.

Vocaal Kwartet Sine Nomine - Een amateurkwartet uit Leiden. Geestelijk en wereldlijk repertoire, met de nadruk op oude muziek. Biografieën, repertoire, agenda en geluidsfragmenten.

Vooruit, Gent - Kunstcentrum Vooruit biedt aan: muziek, theater, dans, fuiven en wat niet al.

Vroeg op 4 - Gedraaide muziek, concerttips, prijsvraag en links. [KRO].

Waitress Dilemma, The - Deze zesmans formatie brengt een mix van funky dance-classics, foute disco, '80s verantwoorde muziek en recente top-40 hits.

Wayward - Downloads, forum en artikelen over digitale muziek.

Webgroep klassieke muziek - Voor leden van de webgroep zijn er artikelen, oproepen, een agenda en een forum. Verder links naar andere websites.

Webradio NPS - Radioarchief van de NPS, met documentaires, muziek en interviews die eerder op de publieke zenders te horen waren.

Westlands Mannenkoor - Groot koor zingt gewijde muziek, kerstliederen, opera- en operette melodieën, negro spirituals, populaire melodieën, vaderlandse liederen en zeemans liedjes. Informatie, cd's, foto's en boekingen.

Wilco Bos - Alles over componist Wilco Bos: werken, publicaties en Muziek op Maat.

Wim De Moor about conducting - Dirigent Wim De Moor, tevens docent aan het Lemmensinstituut te Leuven, geeft zijn visie over muziek en dirigeren.

X-Noizz - Portal van de EO dat gericht is op muziek. Lees hier concertverslagen, reviews, fotoboeken en de playlist van het programma op 3FM.

XCuse - Coverband met een gevarieerd Engels- en Nederlandstalige muziek. Het repertoire, geluidsfragmenten, biografie en foto's.

YAM FM - Jongerenstation op kabel en satelliet. Op de site is informatie te vinden over muziek en artiesten.

Yowzah! - Negenmans dance classics coverband. Site met foto's en muziek. [flash]

ZaJeBo - Een jongerenkoor uit Eindhoven. Het repertoire omvat zowel kerkelijke als niet-kerkelijke muziek. Informatie over heden, verleden en toekomst, het programma en contactinformatie.

Zeeland Nazomer Festival - Jaarlijks theater-, dans-, muziek- en literatuurfestival dat begint op de laatste dinsdag van augustus.

Zestien Magazine - Met filmtips, soap en muziek informatie, forum en mode.

Zorry Muziek - Beluister en boek jazz-formaties voor een concert of receptie. Beluister en boek de Broken Sword Songs van Zorry.

Zwaan bvba - Invoerder en verdeler van christelijke boeken, muziek, software, video's en allerhande artikelen. Alle materialen zijn verkrijgbaar via de gespecialiseerde en algemene boekhandel.

 

Home | Uw link toevoegen | Adverteren | Webhosting | Traffic | Email

 

Vindplaats

A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R
S | T | U | V | W | X | Y | ZTerug naar het hoofdmenu

 


Nedstat Basic - Free web site statistics

(C) UGA MEDIA PUBLISHING